Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εν Ελλάδι ... υφίστανται ... Δικαστήρια, Δικασταί και Εισαγγελείς ; ...

Ίβο Σαναντέρ

Κατέσχεσαν έργα τέχνης από τη βίλα του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας

protothema.gr/295EDF2DA9A73CA85272568E08AF2B24.jpg

    Συλλογές έργων τέχνης κατέσχεσαν αστυνομικοί από τη βίλα του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ και τις μετέφεραν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ζάγκρεμπ.
    Τα κροατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι μαζί με τους δικαστικούς και τους αστυνομικούς που κατέσχεσαν τα μεγάλης αξίας αντικείμενα ήταν και ένας ιστορικός τέχνης, ο οποίος επιβεβαίωσε ποια έργα είναι γνήσια.
    Το δικαστήριο του Ζάγκρεμπ πριν από δέκα μέρες «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού και των μελών της οικογενείας του.
    Ο συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού, Ίβαν Λόβριτς δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας του Ίβο Σαναντέρ.
    Ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας και ανάμειξη σε σκάνδαλα διαφθοράς, συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου στην Αυστρία, όπου διέφυγε μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.
    Το δικαστήριο του Σάλτζμπουργκ αποφάσισε χθες την παράταση της κράτησής του για ένα μήνα με το αιτιολογικό ότι μπορεί να διαφύγει ή να επηρεάσει μάρτυρες.
    Η εισαγγελία του Ζάγκρεμπ έχει ζητήσει την έκδοσή του στην Κροατία, αλλά ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν συναίνεσε σε επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του.
    Έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού διεξάγεται και από την εισαγγελία της Βιέννης για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την καταγγελία αυστριακής τράπεζας για ύποπτες συναλλαγές.
    Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ενστάσεις όσον αφορά την κράτησή του στην αυστριακή φυλακή, αλλά ανησυχεί για τη συμπεριφορά των κροατικών αρχών προς την οικογένειά του, δήλωσε ο Αυστριακός δικηγόρος του, Βέρνερ Σούπαν.
    «Ο Ίβο Σαναντέρ ανησυχεί για τη συμπεριφορά των κροατικών αρχών προς τη σύζυγό και τις κόρες του. Τα προσωπικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν και τους εμποδίζουν να εισέλθουν στο ίδιο τους το σπίτι. Οι τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου του έχουν δεσμευθεί», δήλωσε ο κ. Σούπαν.

Πηγή: AΠΕ  


Σημείωσις αρχαίου : Προκειμένου περί ... Πρωθυπουργών και Υπουργών εννοείται ... Διότι δικαστήρια, δικασταί και εισαγγελείς ως προς τους ... φουκαράδες υφίστανται ... πολλά και πολλοί ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.