Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ώστε, ώ βλαδιμηράκο, είπες τέτοιες μαλακίες ; ... Επιστροφή στις ιστορικές ρίζες των Ρώσων, ρέ καραγκιόζη, σημαίνει επιστροφή στον Χριστιανισμό της Καινής ΔΙΑ-θήκης και όχι ... συρραφή Χριστιανισμού με ... κοράνι και ΣΚΟΥΠΙΔΟ-παλαιά σκατο-θήκη (των ΣΚΟΥΠΙΔΟ-εβραίων) ! ΧΑΙΡΕ Πατέρα Σέργιε ! Χαίρε Ντμίτρι Ντιεμούσκιν ! Εντός της ιδίας Πλατείας δεν χωρούν, ώ βλαδιμηράκο, ... ΙΗΣΟΥΣ και σατανάς-εβραίος ; ... Αντελήφθης ; ...


Πούτιν : Ο Λένιν πρέπει να παραμείνει  

στην Κόκκινη Πλατεία

   Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστηρίζει δημοσίως, πως το Μαυσωλείο του Λένιν πρέπει να παραμείνει, επικαλούμενος μάλιστα την παράδοση της εκκλησίας να φυλάσσει τα λείψανα αγίων.
   Ο ίδιος ο Λένιν είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί κοντά στους γονείς του στην Πετρούπολη, αλλά ο Στάλιν αμέσως μετά τον θάνατό του το 1924, επέμεινε ότι έπρεπε να διατηρηθεί σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία. Πηγή: RIA Novosti
   Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντησή του με προσωπικότητες που βοήθησαν στην προεκλογική του εκστρατεία, είπε χαρακτηριστικά: «Πολλοί λένε ότι το Μαυσωλείο του Λένιν αντιτίθεται με την  παράδοση, τι είναι όμως αυτό που αντιτίθεται με την παράδοση;  Πηγαίνετε απλά στην Πετσέρσκαγια Λαύρα του Κιέβου ή  ελέγξτε το Μοναστήρι Πσκοβ ή το Άγιο Όρος, και  θα δείτε λείψανα αγίων».
   Ο Ρώσος Πρόεδρος  ανέφερε σχεδόν κατά λέξη το επιχείρημα του ηγέτη  του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκά-νοβ, που τον περασμένο Αύγουστο είχε πει ότι «αυτή η μορφή διατήρησης (του σώματος του Λένιν) είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ορθοδοξίας και τις παραδόσεις» και για να ενισχύσει τη θέση του, ο Πούτιν  έφερε ως παράδειγμα την Πετσέρσκαγια Λαύρα του Κιέβου.  
Επίσης ζήτησε  «την επιστροφή στην ιστορικές μας ρίζες» εκφράζοντας τη λύπη του για την έλλειψη μιας κοινής ιδεολογίας. 
   «Τι  συνέβη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της κυρίαρχης ιδεολογίας;» ρώτησε τους συνομιλητές του, για να απαντήσει στη συνέχεια πως «δεν παραλάβαμε τίποτα όρθιο». 
   Απηχώντας και πάλι τα λόγια τουΖιουγκάνοβ, παρατήρησε ότι στον κώδικα κομμουνιστικής οικοδόμησης του 1961, ένα μεγάλο μέρος της λίστας  αξιών και ηθικών αρχών του κομμουνισμού είναι δανεισμένο από τη Βίβλο και το Κοράνι. 
   Τα σχόλια του Πούτιν  έρχονται  την ώρα που  αυξάνεται η υποστήριξη της κοινής γνώμης στην ιδέα της απομάκρυνσης του Λένιν από το μαυσωλείο, όπως έδειξε πρόσφατη σφυγμομέτρηση. 
   Απαντώντας στα σχόλια Πούτιν, το κορυφαίο στέλεχος της κίνησης «για την απομάκρυνση του Λένιν» και ηγούμενος πολλών εκκλησιών της Μόσχας, Πατέρας Σέργιος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη σύγκριση του σώματος του Λένιν με τα λείψανα αγίων
 «Τα λείψανα των αγίων και το σώμα ενός σατανιστή, δικτάτορα και αιμοσταγούς τέρατος είναι δύο διαφορετικά πράγματα," είπε ο Πατέρας Σέργιος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ.. «Ο Πούτιν, πιθανώς, θέλει να ευχαριστήσει και τις δύο πλευρές, αλλά πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα εθνικά συμφέροντα και στο φλερτ με τους κομμουνιστές!». 
   Ο ηγέτης του ρωσικού εθνικιστικού κινήματος «Ρούσκιε», Ντμίτρι Ντιεμούσκιν , δήλωσε πως εθνικιστές και ορθόδοξοι ακτιβιστές έχουν εξαγριωθεί με τα σχόλια του Πούτιν. 
«Ο Πούτιν σίγουρα θα χάσει  την υποστήριξη πολλών Ορθοδόξων και Κοζάκικων οργανώσεων», ανέφερε ο Ντιεμούσκιν στο Ιντερφαξ.
   (Περισσώτερα εις το κάτωθι Ιστολόγιον δημοσιεύσεως του κειμένου)
   Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.