Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΩΝ-ΝΟΣ Α. ΠΛΕΥΡΗΣ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1965-1977, Τά άγνωστα παρασκήνια ! 9 (Ώστε, ο απηνής διώκτης των ... εβραιο-κομμουνιστών, Μανιαδάκης ήτο και απέθανεν πάμπτωχος ! Ώστε, εν ώ το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936 ωδήγησε την Χώραν εις το Έπος του 1940-1941, το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 ωδήγησε την Χώραν εις την καταστροφήν της Κύπρου, του 1974 ! Ώστε, κόμματα-πτώματα, συμφώνως προς τον Μεταξάν, εν αντιθέσει προς τον Παπαδόπουλον, συμφώνως προς τον οποίον τα κόμματα καλά ήσαν ως ... συνομιληταί, αρχικώς, και ... διάδοχοι, αργότερον ... Ώστε, ο υπουργίσκος της δικτατορίας, δεν ανεγνώριζεν ως συντάξιμα τα έτη της θητείας ως Υπουργού του Μανιαδάκη, επειδή ήσαν έτη ... δικτατορίας ... Δηλαδή, η κοινοβουλευτική-νόμιμος "δικτατορία" του Μεταξά ... κατεδιώκετο υπό της όλως παρανόμου δικτατορίας Παπαδοπούλου ... Ώστε, ότε επί της κεφαλής της ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ επικρέμαται το ... ΑΥΤΟΜΑΤΟΝ ΟΠΛΟΝ, τότε ευρίσκει, ... ταχέως πως, λύσεις επί οιουδήποτε θέματος ! ...)

    Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ των σελίδων 78 έως 81 του ως άνω βιβλίου :
Ένα βράδυ μας προσεκάλεσε ο Μανιαδάκης να δειπνήσωμεν, εις μία ταβέρνα στην οδό Λαυρίου. Όταν ετελειώσαμεν ο Μανιαδάκης δεν επέτρεψε στον Λαδά να πληρώση. Έβγαλε κάτι χρήματα, που μόλις εκάλυπταν τον λογαριασμόν. Ήτο πάμπτωχος. Ο Λαδάς μέσα στο αυτοκίνητο εσχολίασε πικραμένος αυτήν την αλήθεια. Κατά το δείπνον ο Λαδάς έβλεπε με έκδηλον σεβασμόν τον Μανιαδάκην. Όταν ο πρώτος ήτο Εύελπις ο δεύτερος ήτο υπουργός Ασφαλείας. Πέραν αυτών ο Μανιαδάκης εδήλωσε το εξής σημαντικόν : "Ο Παπαδόπουλος θα επιτύχη άν κυβερνήση ως πρωθυπουργός κι' όχι ως κλαδάρχης της ΚΥΠ. Να έχετε ωε παράδειγμα εμάς. Η 4η Αυγούστου ωδήγησε στην 28ην Οκτωμβρίου. Προσέξτε που θα οδηγήσετε εσείς την Χώρα". Ο Λαδάς μεταξύ πολλών άλλων ρωτά : "πως νομίζετε ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε στους πολιτικούς ;". "Όπως ο Μεταξάς" απαντά ο Μανιαδάκης "ο οποίος δεν ασχολήθηκε με τα κόμματα, που τα έλεγε πτώματα. Αφήστε να σαπίσουν μόνα τους. Μη τους δίνετε σημασία, διότι άν τους δίνετε σημασία τα συντηρείτε στη ζωή".
   Μετά μερικάς ημέρας επεσκέφθην τον Μανιαδάκην, ο οποίος μου έδειξε την απάντησιν, που του έστειλεν ο υπουργός Οικονομικών Ανδρουτσόπουλος, εις αίτημά του να αναγνωρισθούν ως συντάξιμα τα έτη, που ήτο υπουργός επί 4ης Αυγούστου. Την εδιάβασα και έμεινα με το στόμα ανοικτό. Αν είναι δυνατόν ! Ο Ανδρουτσόπουλος απέρριψε το αίτημα του Μανιαδάκη, διότι τα χρόνια που ήτο υπουργός υπήρχε δικτατορία. Χωρίς την έγκρισι του Μανιαδάκη την άλλη μέρα το πρωί παρέδωσα την έγγραφον απάντησιν στον Λαδά. Αυτός αμέσως επήρε τον Παπαδόπουλον, ο οποίος εξανέστη : "Τι λές ρε Γιάννη". "Μην ασχολήσαι θα το τακτοποιήσω εγώ, αλλά στο ανέφερα για να θαυμάσης τον υπουργό σου". "Γιάννη φαίνεται ξέχασες, ότι μου τον συνιστούσες ενθέρμως". Τελικώς ο Λαδάς τηλεφωνεί στον Ανδρουτσόπουλο και με ήρεμο ύφος του λέγει : "Άν το αργότερον μέχρι το μεσημέρι δεν τακτοποιηθή η σύνταξις του Μανιαδάκη έρχομαι στο υπουργείο με αυτόματο". 
    Περί την 12:00 μου τηλεφωνεί ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Οικονομικών Οικονομόπουλος : "Σας παρακαλώ αναφέρατε στον κ. Λαδά, ότι η υπόθεσις Μανιαδάκη ερρυθμίσθη" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.