Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ώστε, παρακολουθούνται υπό της ... ιλλουμινάτι α.ε. ακόμη και αι ... τραπεζικαί συναλλαγαί ...

Τίποτα δεν μένει κρυφό

Και οι τραπεζικές συναλλαγές στο στόχαστρο της NSA, σύμφωνα με το Spiegel



   Τράπεζες και συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες βρίσκονται στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
   Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της NSA, το ευρωπαϊκό σύστημα συναλλαγών SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication - Εταιρεία Παγκόσμιων Διατραπεζικών Χρηματοπιστωτικών Τηλεπικοινωνιών) παρακολουθείται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.
   Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των όσων αναφέρει το περιοδικό :
   «Το καλοκαίρι του 2010, ένας επιχειρηματίας από τη Μέση Ανατολή ήθελε να μεταφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από μία χώρα της περιφέρειας σε μία άλλη. Ήθελε να στείλει τουλάχιστον 50.000 δολάρια και ήξερε πώς ακριβώς ήθελε να το κάνει.
   » Η συναλλαγή δεν έπρεπε να γίνει μέσων των Ηνωμένων Πολιτειών και το όνομα της τράπεζάς του έπρεπε να παραμείνει κρυφό -αυτοί ήταν οι όροι του. Αν και η συναλλαγή ολοκληρώθηκε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες του, δεν πέρασε απαρατήρητη. Η συναλλαγή βρέθηκε στα απόρρητα έγγραφα της που συνέταξε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA, τα οποία έχει δει το Spiegel και αφορούν στις δραστηριότητες των ΗΠΑ στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα.»
   Το όνομα του τομέα της NSA που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα είναι «Follow the Money» (Ακολούθησε το χρήμα), από τη φράση του Μαρκ Φελτ, γνωστού ως το «Βαθύ Λαρύγγι» του σκανδάλου Watergate.
   Εσωτερική έκθεση της NSA αναφέρει ότι οι οικονομικές συναλλαγές είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» των τρομοκρατών και επίσης μπορούν να αποκαλύψουν διάφορες άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως η παράνομη διακίνηση όπλων, πολιτικά εγκλήματα, γενοκτονίες κ.ά.
   Οι δραστηριότητες της NSΑ στον χρηματοπιστωτικό τομέα επικεντρώνονται στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, όπως γίνεται με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές της στοχεύει στην μέγιστη συγκέντρωση πληροφοριών - κάτι που συχνά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.