Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αλλά ... κλέφτες είναι οι ... Έλληνες .... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

   Λόγω του ενδιαφέροντός του, ώ Αναγνώστα, αναδημοσιεύω το κάτωθι άρθρον του εντύπου "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ", της 1ης-11ου-2011 μ. Χ

"Ένα γερμανικό ρεπορτάζ και μία Ελληνική είδηση" 
   Διαβάζουμε στο καθεστωτικό SPIEGEL (13-10-2011) το εκτενέστατο ρεπορτάζ για την έντιμη Αυστρία, κοινότυπη ονείρωξη παντός ευρωλιγούρη (1) :
    Η Αυστρία συγκλονίζεται από τέσσερα σκάνδαλα, με μίζες πολλών δισ. σε μια δεκαετία, στα οποία είναι μπλεγμένοι ο νυν καγκελάριος Faymann,  πρώην καγκελάριοι, αρχηγοί μεγάλων κομμάτων (SPO, OVP, FPO), καθώς και 5 πρώην υπουργοί Οικονομικών, ένας υπουργός Υποδομών, ένας Μεταφορών, κτλ. 
   Πρώτο σκάνδαλο η υπόθεση της ημικρατικής Telekom Austria με "μασάζ" στις τιμές των μετοχών, παράνομη μεσιτεία 800 εκ. κατά την εξαγορά βουλγάρικης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων δια μέσου εταιριών συμβούλων. Εμπλεκόμενοι κάποιος επιχειρηματίας (Hochegger), ο αντικαγκελάριος Gordbach και ο υπουργός Reichhold
   Δεύτερο σκάνδαλο με σύμβουλο από άλλη εταιρία συμβούλων, βρέθηκε να έχει εισπράξει γύρω στο 1 εκατ. για άγνωστες υπηρεσίες. Οι υποψίες πέφτουν στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Strasser, ο οποίος και φέρεται να είναι και ο τελικός παραλήπτης αυτού του ποσού, σαν "δώρο" ας πούμε από την εταιρία στην οποία ανατέθηκε η εγκατάσταση του νέου δικτύου ραδιοεπικοινωνιών της Αστυνομίας
   Το τρίτο σκάνδαλο, γνωστό ως υπόθεση Buwog  αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Grasser ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε τεράστια ποσά σχετικά με την πώληση 60.000 διαμερισμάτων, κρατικής ιδιοκτησίας. 
   Και το τέταρτο σκάνδαλο αφορά τον σοσιαλδημοκράτη νυν καγκελάριο της Αυστρίας Faymann και τον υπουργό Συντονισμού της κυβέρνησης, για "κακή" διαχείριση των δημόσιων κονδυλίων σε μια υπόθεση με διαφημιστές. Χοντρικά, ο Faymann χρηματοδοτούσε την προεκλογική του εκστρατεία για το πόστο του καγκελαρίου, όταν ήταν ακόμα υπουργός μεταφορών, με κρατικά λεφτά, γύρω στο 1,5 εκατ. Συγκεκριμένα, είχε διατάξει τις κρατικές εταιρίες, όπως για παράδειγμα τους σιδηροδρόμους να αναρτούν διαφημίσεις του και τα προεκλογικά συνθήματα στα τρένα, στα κτίρια, στα λεωφορεία και όπου αλλού το κράτος διέθετε μετοχές.
    Θα μου πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις με τη χώρα μας, αφού άλλο να τρως τα κλεμμένα στην Φιλαρμονική της Βιέννης κι άλλο στα σκυλάδικα της Συγγρού. ΟΚ. Αμέσως όμως μετά, στον Ελληνικό Τύπο βρήκαμε την κάτωθι είδηση :
   Την προθυμία του να προωθήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Αυστρίας Ρ. Μιτερλένερ στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
   Τι είδους συνεργασία θα δρομολογηθεί μεταξύ των δύο χωρών ; Στην εξυπηρέτηση των μεγαλομπεζαχτάδων ; Η απάντηση μένει σε σας.-
**************************************************
Σημειώσεις
(1) Και παντός γερμανού της γερμανίας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.