Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εκ ποίου λαού προέρχωνται τα κάτωθι ... όντα ; ... Μά, εκ του ... λαού των γαμημένων πολιτειών αμερικής ... Αναφερώμεθα εις ... σπουδαίον "πολιτισμόν" ... Άξιον ... μιμήσεως υπό ... πιθηκο-σκύλων και ... ερπετών της σκουπιδο-ατλαντίδος ...


Εγκληματίες πολέμου


   Ο Αμερικανός αρχιλοχίας Calvin Gibbs από το  Billings της Μοντάνα καταδικάστηκε μετά από ακροαματική διαδικασία επτά ημερών από στρατοδικείο στο Σιάτλ για τον φόνο τριών αμάχων στο Αφγανιστάν. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.  
   Ο Αρχιλοχίας ήταν ο πιο υψηλόβαθμος μιας ομάδας πέντε στρατιωτών που εκτέλεσαν τους αμάχους στην διάρκεια περιπολίας στην Κανταχάρ, σε ένα από τα ειδεχθέστερα, από τα πολλά εγκλήματα για τα οποία έχουν κατηγορηθεί Αμερικανοί στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν
   Τρεις άοπλοι Αφγανοί  εκτελέστηκαν από την περίπολο «σαν σπορ και επειδή οι άνδρες της είχαν βαρεθεί από την απραξία στην διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους». 
   Επιπλέον, σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι στρατιώτες έκοψαν δάχτυλα από τις σορούς και τα περιέφεραν, ενώ ο Gibbs είχε αφαιρέσει δόντια και τα κράτησε σαν «αναμνηστικά, όπως κρατά ο κυνηγός τα κέρατα από ελάφια».
   Ο 26χρονος Gibbs ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον έναν από τους Αφγανούς αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στους φόνους των άλλων δυο, κατηγορώντας τους άνδρες του γι’ αυτό. Οι Αμερικανοί στρατιώτες για να καλύψουν τους φόνους, τοποθέτησαν όπλα δίπλα στους νεκρούς, όταν έφτασε άλλη περίπολος στον τόπο του συμβάντος.
   Η αφγανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τις αμερικανικές αλλά και κάποιες από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για θηριωδίες, ισχυριζόμενη ότι έχει περισσότερες από 1000 τεκμηριωμένες περιπτώσεις.
   Το θέμα των θηριωδιών από Αμερικανούς στρατιωτικούς έχει ανακύψει πρόσφατα και στο Ιράκ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις αρνήθηκαν να παραμείνουν πέραν της 31/12/2011 παρέχοντας εκπαιδευτές, εάν δεν επεκταθεί η ετεροδικία που ισχύει σήμερα, κάτι που η ιρακινή κυβέρνηση αρνείται να  κάνει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.