Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο σκουπιδο-κρυπτο-εβραίος μου-μπάρακ και το παλληκάρι ο Σαντάμ !

   Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ του εντύπου "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ" της 16ης-8ου-2011 μ. Χ. :
Η ΧΑΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ
    Τώρα που ο Μου-μπάρακ έπεσε, μία μία βγαίνουν και κάποιες ιστορίες από το παρελθόν του, αυτού του ΗΠΑνθρώπου (Μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ως το τέλος του, μη ξεχνάτε). Πιό ενδιαφέρουσα ήταν αυτή με τον Σαντάμ Χουσείν, που αν μη τι άλλο ήταν ο πρώτος Άραβας ηγέτης που αξιοποίησε το πετρέλαιο της χώρας του για το καλό του λαού του - εξ ού και η λύσσα της διεθνούς ολιγαρχίας εναντίον του.
   Όταν λοιπόν η Αίγυπτος άρχισε να συγκεντρώνει δωρεές για να ξαναχτίσει τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ο Μου-μπάρακ βγήκε στη γύρα, πρώτα στα πλούσια αραβικά κράτη. Το 1989 ταξίδεψε με τη σύζυγό του και στο Ιράκ κι εκεί άρχισε να λέει στον Σαντάμ (που θυμίζουμε ότι είχε φτιάξει σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης πρότυπο για την περιοχή) για τις δωρεές των άλλων Αράβων : του Σαουδάραβα βασιλιά, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, κτλ. Τότε ο Σαντάμ τον ρώτησε πόσα χρήματα δώρισε καθένας. Οι δυό πρώτοι είχαν δώσει από 20 εκ. δολάρια, το Κουβέιτ 6, το Ομάν 5, κτλ. Η απάντηση του Ιρακινού προέδρου ήταν άμεση : Έκοψε την ίδια στιγμή μιάν επιταγή για 21 εκατομμύρια δολάρια, και την ενεχείρισε στους φιλοξενούμενους. Παρά τον πρόσφατο πολυετή πόλεμο με το Ιράν, παρά το εύθραυστο της ιρακινής οικονομίας
   Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας άνοιξε μετά από 4 χρόνια. Είχε όμως προηγηθεί ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου (1991) και είχε ξεκινήσει το εγκληματικό καθεστώς των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράκ. Στη λαμπρή τελετή ήταν όλοι καλεσμένοι, εκτός από τον Σαντάμ και στον τοίχο με τους δωρητές της Βιβλιοθήκης το Ιράκ, ο μεγαλύτερος δωρητής όλων, δεν υπήρχε ! Ο μου-μπάρακ πίστωσε τα 21.000.000 δολάρια στη ... γυναίκα του !
   Ήρθε όμως και η δική του ώρα και εξωπετάχτηκε από την εξουσία. Και μόλις τώρα, κρατούμενος και ανακρινόμενος, δήλωσε ότι τότε είχε συγκεντρώσει 70 εκ. δολάρια, εκ των οποίων τα 21 τα είχε δώσει ο Σαντάμ Χουσείν. Άς ελπίσουμε ότι έστω και εκ των υστέρων, και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, θα αποκατασταθεί η προσφορά του Ιράκ στο μεγαλύτερο μορφωτικό έργο του αραβικού κόσμου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.