Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ναι, αλλά ... θα έχουμε υποψήφιον του σκυλο-εβραιο-τουρκο-πα.θο.κ. τον ... Πύρρον Δήμαν ...

   Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ του εντύπου της Κομοτηνής "ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ" της 16-4-2012 :

   700 λιποθυμίες μαθητών από ασιτία στην Ξάνθη
   Δεν πάει αρκετός καιρός από τη μέρα εκείνη που ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος μας διαβεβαίωνε δημοσίως πως η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης είναι υπό πλήρη έλεγχο και πως δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό λιποθυμίας μαθητή από ασιτία. Δεν ξέρω βέβαια αν ο κύριος Μελισσόπουλος εξακολουθεί να έχει την ίδια θέση και  τώρα που "συνελήφθη" από συνάδελφο να έχει μια σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των σχολείων του νομού με θέμα τις 350 περιπτώσεις λιποθυμιών από μαθητές σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για μη αληθινές πληροφορίες αλλά ήδη γνωρίζουμε πως οι μαθητές αυτοί καθώς και οι οικογένειές τους έχουν ήδη εντοπισθεί ενώ παράλληλα έχει συσταθεί και μια ειδική ομάδα αλληλεγγύης με σκοπό να παρέχει σε καθημερινή βάση στα παιδιά αυτά ένα κουλούρι και ένα γάλα.
   Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της απόκρυψης αυτών των περιστατικών από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, αφού όχι απλά δεν ευθύνεται ο ίδιος που σήμερα υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς ούτε ένα κομμάτι ψωμί αλλά αν το είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως, ενδεχομένως να μην είχαμε φτάσει στις 350 λιποθυμίες αλλά αυτές να ήταν πολύ λιγότερες.
   Παρόμοια περιστατικά όμως έχουν καταγραφεί και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης όπου επίσης έχουν καταγραφεί άλλες 350 λιποθυμίες και το φαινόμενο αυτό φαίνεται να παίρνει τεράστιες διαστάσεις στον νομό, που αυτή τη στιγμή καταγράφει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας. Φοβάμαι πως αν οι αρμόδιοι δεν ενεργήσουν άμεσα, αργότερα θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μιλάμε για πολλές ακόμα λιποθυμίες μαθητών από ασιτία στην Ξάνθη. Την ίδια στιγμή βέβαια που συμβαίνουν όλα αυτά στα σχολεία του νομού μας, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης αρνείται να δώσει το 10 % των αντιμισθιών του για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου αλληλεγγύης. Αρνούνται δηλαδή οι αιρετοί μας άρχοντες να χάσουν ελάχιστα ευρώ, χωρίς τα οποία μπορούν να ζήσουν το ίδιο άνετα, ώστε να μην έχουμε μικρά παιδάκια που λιποθυμούν καθώς δεν έχουν να φάνε. Αυτοί οι άνθρωποι (...) θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται για τη στάση τους αυτή.
                                                  Σεμπαεδίν Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.