Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Που να ευρίσκεσαι, άρα γε, ώ ... Σκατα-σπαράκη, όστις άλλοτε ενεφανίζεσο εις τα Τήλε Οπτικά Μπουρδέλα και ήσουν ... λαύρος και ... λαλίστατος κατά της ... Ορθοδόξου Εκκλησίας ; ... Δεν θα υπερασπίσης το ... εβραιο-Παπικό ... Μπουρδελο-μάγαζο (ο όρος δεν αφορά τους δύσμοιρους Πιστούς) ; ... Που ευρίσκεσαι, ώ ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΜΑΛΑΚΑ ; ...

Ζητά να ανοίξουν τα αρχεία

Έκθεση-κόλαφος του ΟΗΕ  

κατά Βατικανού 

για τα σκάνδαλα παιδεραστίας

   Την άμεση απομάκρυνση και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων την κληρικών που έχουν εμπλακεί σε  υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζητά από το Βατικανό ο ΟΗΕ.
    Σε μία σκληρή έκθεση, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών επικρίνει δριμύτατα την Αγία Εδρα για το ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά και κάνει λόγο για «συστηματική» υιοθέτηση πολιτικών που επιτρέπουν σε ιερείς να κακοποιούν σεξουαλικά δεκάδες χιλιάδες παιδιά.
    Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ ζητεί από την Αγία Έδρα να ανοίξει τα αρχεία για τους κληρικούς που «αποκρύπτουν» τα εγκλήματά τους ώστε να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
    Ο ΟΗΕ επέκρινε, επίσης, σε μεγάλο βαθμό τη στάση του Βατικανού απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και την άμβλωση.
    Η επιτροπή του ΟΗΕ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της ότι η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την μεγάλη έκταση των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στους κόλπους της Εκκλησίας.
    Εκφράζει τη «βαθύτατη ανησυχία της για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράττονται από μέλη των καθολικών εκκλησιών και λειτουργούν υπό την προστασία της Αγίας Έδρας»
    Επικρίνει, επίσης, την «πρακτική της κινητικότητας των εγκληματιών» αναφερόμενη στην μετακίνηση των ιερέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας από ενορία σε ενορία και πολλές φορές και σε άλλες χώρες.
    Τον Δεκέμβριο το Βατικανό είχε αρνηθεί να δώσει στον ΟΗΕ πληροφορίες για κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, μοναχές ή μοναχούς.
   Λίγο αργότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής στο Βατικανό, η οποία θα έχει στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.