Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προς εργδημεργ !



    Λόγω γενικωτέρων και σημαντικών θεμάτων, τα οποία θίγεις εις το ως άνω σχόλιον εσού, επροτίμησα την απάντησιν (... εν ευθέτω χρόνω) δια νέας αναρτήσεως.
   Η πρώτη παράγραφος εσού οδηγεί κατ' ευθείαν εις τας ... προτεραιότητας ... Τας οποίας, πολλάκις, εξαπατά η ... επικαιρότης ...
   Μην υποτιμάς τους σκουπιδο-εβραίους !
   Εάν εύρισκες παλαιοτέραν εγκυκλοπαίδειαν και το λήμα "κυνοκέφαλος πίθηκος", θα εύρισκες και την εξήγησιν "πανούργον και εκδικητικόν ζώον" ...
   Εκ δευτέρου, πόσας φοράς θα αναγκάσης εμέ, όπως επαναλάβω, ότι δεν λειτουργούν ... ανεξαρτήτως πως, αλλά πλήρως καθοδηγούμενοι και αυστηρώς ελεγχόμενοι υπό της σκουπιδο-κατσίκας ; ... Τόσον δυσχερής εστί εις εσέ η αποδοχή της καταστάσεως ταύτης ; ... Συναντάται μετά ενίων εξ αυτών συχνάκις και καθογηγεί τούτους ! Βιβλία ολόκληρα έγραψεν η ... ηρώ γιαννοπούλου, τα οποία της "υπέβαλεν" εκείνος ... Τον οποίον εκείνον είδον η κόρη και ο γαμβρός της, αλλ' ουχί και η ιδία, ... ολοζώντανον εντός του διαμερίσματός της ... 
   Προτιμώ την ανυπαρξίαν ... φόνων και βιασμών, ακόμη και εάν συνεπεία τούτου δεν εμφανισθή ... Αισχύλος τις, ίνα ομιλήση περί της εν λόγω ... αισχράς ύλης ...
   Τότε ήμην ... "επισκέπτης" εις τον Πόντον ...
   Το "Θέατρον" απετέλεσεν, εις εποχήν καθ' ήν δεν υφίσταντο ... σχολεία, το μόνον μέσον αποτελεσματικής εκπαιδεύσεως των ... ανθρωπομόρφων ζώων, ώστε να φέρωνται ως ... άνθρωποι και, ίσως, ως Έλληνες ... Δεδομένου όντος του γεγονότος, ότι, εν ώ έφερον ψυχήν, ευρίσκωντο εντός ... ζωώδους σώματος ... (Αναλογίσου την σκηνήν ... γεννήσεως ενός τέκνου ανθρώπου και ενός ... μικρού ζώου) ... Τέλος, αναλογίσου την περίπτωσιν, ίνα κτίζωνται Θέατρα ... 20.000 θέσεων προς επιμόρφωσιν των Ελληνοπαίδων της σήμερον και ουχί ... γήπεδα 50.000 θέσεων προς αποκτήνωσιν μέσω του κλωτσοσκουφίου χειρός ή ποδός ..
   Μην θεωρής ως ένδειξιν ... τοπικισμού την συχνήν αναφοράν εμού εις την ... Ποντιακήν και τον Πόντον ... Βεβαίως, εις την ευλογημένην ταύτην ομάδαν Ελλήνων επιβιώνουν περισσότερον στοιχεία των Ελλήνων, ως η Γλώσσα, η Λύρα και πολλά πρότυπα συμπεριφοράς Ελλήνων. Όμως, εξ ίσου σημαντικός Έλλην εστί και ο καταγόμενος εκ της Καλαμάτας ή εκ της Μάνης ή εκ των Πατρών ή εκ της Αμφίσσης ή εκ της Ευρυτανίας ή εκ των Γρεβενών ή ... Δια της παρατηρήσεως εσού ταύτης ενεθύμησες εις εμέ βιβλίον ωφελιμώτατον του Παπαδούκα, "Ξενοδοχείον Εξέλσιορ" !  Πρωταγωνιστής του, εν μέσω ετεροκλήτου παρέας εις λουτρόπολιν της εποχής, ήτο και ... Πατρινός τις, όστις εις εκάστην περίπτωσιν εν τη συζητήσει επανελάμβανεν, "Ναι, αλλά εμείς εις την Πάτραν έχωμεν την καλυτέραν ποιότηταν σιδήρου", "Ναι, αλλά εμείς εις την Πάτραν έχωμεν την καλυτέραν ποιότηταν οίνου", κλπ, κλπ ...
   Περί Μουσικής ολίγα τινά : 
1) Η Μουσική αποτελεί, ως προς ... ολίγους, ... τροφήν της ψυχής των...
2) Η Μουσική αποτελεί, ως προς τους πολλούς, ... ΚΛΙΜΑΚΑΝ ! Και η, μεν, Μουσική των Ελλήνων, ήτοι η Λύρα οδηγεί, δι' ανυψωτικής κλίμακος, εις τον ... Ουρανόν ... Εν ώ η "μουσική" της σκουπιδο-κατσίκας, ήτοι ο αυλός-κλαρίνον-κλαρινέτον-κλπ,  οδηγεί δια καθοδικής κλίμακος εις τα προσφιλή του ... τάρταρα ... Τούτο, δε, ουχί, επειδή το κλαρίνον προς την Γην εστραμμένον εστί, ούτε επειδή και ο οργανοπαίκτης εκείσε ορά, αλλά, κυρίως, επειδή τα εν λόγω όργανα και το εν λόγω είδος μουσικής ... έμπλεα εισίν ... λύπης (συνήθως) ... Λύπης, η οποία αφορά εκείνον και την πορείαν του εις τον χρόνον ... Αλλ' ουχί τας ενσαρκωθείσας ψυχάς του Θεού ! Τούτου ένεκεν υφίσταται και η αρχαία Μουσική επιγραφή "Μη λυπού ..." ...
   Ευχαριστώ, ως προς την αφιέρωσιν του ασματίου ... 
   Υ.Γ. Ασχημονείς, μεθ' όσων αναγράφεις περί ΑΤΡΕΙΔΩΝ ! Δεν αποτελείς, δα, και εμβριθήν γνώστην και ερμηνέαν των γεγονότων της εποχής εκείνης ... Εκτός εάν "ρίχνεις άδεια, για να πιάσης γεμάτα", τακτική ... εντελώς άγνωστος εις εσέ ...

7 σχόλια:

  1. :-)

    Απο πού ν'αρχίσω!... Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικος.

    - Ο σωστος ορισμος προτεραιοτήτων είναι μέγιστο βάσανο για τη συντριπτικη πλειοψηφία των ανθρώπων. Διότι (για να τις ορίσουν σωστα) πρέπει να βλέπουν ***καθαρα***, αλλα οι περισσότεροι δεν μπορουν.

    - Ο κυνοκέφαλος πίθηκος όντως είναι απο τ' αντιπαθέστερα και πλέον κακότροπα είδη πιθήκου. Οι χειρότεροι, δε, όλων των κυνοκεφάλων είναι οι της Ινδίας. (Με καταλαβαίνεις, πιστεύω, το πού πάει το πράγμα "μεταφυσικως" με δαύτους... Να μην ανοίξουμε θέμα εδω.)

    - Όσον αφορα τις παλιες εγκυκλοπαίδειες: έχω ήδη τον "Ήλιο", αλλα περιμένω "πώς και πώς", πότε θα επανεκδοθει (έστω και με φωτογραφικη ανατύπωση) ο προπολεμικος "Πυρσός". Δεν έχω και τίποτε "άκρες" σε παλαιοβιβλιοπωλεία, βλέπεις!

    - Μου είναι δυσχερες να δεχθω συστηματικη καθοδήγηση των αρχι-οξαποδω υπο της σκουπιδο-αιγος, επειδη (α) περι σατανα έχω κάπως διαφορετικη άποψη απο την καθιερωμένη, δηλ. του πονηρου τύπου με τα τραγοπόδαρα, την μυτερη ουρα και την τρίαινα (παρα-είναι "αβανταδόρικο" αυτο το σύμβολο - και είμαι πεπεισμένος ότι κρύβει άλλα πράγματα, πολυ σημαντικώτερα), (β) των αρχι-οξαποδω τα τραβάει ο ...οργανισμος τους, δηλ. είναι και οι ίδιοι συν-υπεύθυνοι για όσα κάνουν, δηλ. δεν δέχομαι δικαιολογίες του τύπου: "- Με ξεγέλασε ο όφις, κύριε πρόεδρε!", και (γ) διότι θα περίμενα (λογικο είναι!) να υπάρχει ανα τους αιώνες αντίδραση απο τίποτε αγγέλους και λοιπες ουράνιες δυνάμεις. Δεν δέχομαι ότι οι οξαποδω (καθοδηγούμενοι, ή μη) είναι κάτι σαν οδοστρωτήρας, μπροστα στον οποίο δεν έχουμε καμμία ελπίδα. (Εαν διαβάσει κανεις το ιστολόγιό σου, αποκομίζει την εντύπωση του ...οβραι-οδοστρωτήρα! Γι' αυτο τσινάω!)

    - Την Ηρω Γιαννοπούλου δεν την γνωρίζω, πάντως ένα σύντομο ψάξιμο απέδωσε αυτο: http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=9645

    "Κοσμικα ωότυπα, μέσω του ...κοσμικου ιντερνέτ"!!! Δηλαδη συγγραφη απο "channelling", δηλαδη απο οντότητες του κατώτερου αστρικου. Εξ ορισμου σαβούρα, κατ' ευθείαν για χαρτοπολτο.
    Πάντως, το φαινόμενο άνθρωποι να βλέπουν τον σατανα (; ) και να τρελλαίνονται ξαφνικα, (αυτο)οδηγούμενοι σε απομόνωση, αδικαιολόγητη εχθρικη συμπεριφορα κατα των άλλων και κατα του εαυτου τους, κτλ κτλ, δυστυχως δεν είναι σπάνιο. Προσωπικα γνωρίζω δύο περιπτώσεις.

    (Συνεχίζω σε δεύτερο σχόλιο, ώστε να υπερβω τον φραγμο μεγέθους σχολίου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Το θέατρο εκπαιδεύει και Έλληνες, όχι μόνον ανθρωποειδη! Θυμήσου πχ πως, όταν ο χορος σε τραγωδία του Ευριπίδη τραγούδησε: "- Σκοτώσατε το αηδόνι!", όλο το θέατρο ξέσπασε σε δάκρυα, διότι οι Αθηναίοι κατάλαβαν ότι γι' αυτους ήταν η μπηχτη (για τον θάνατο του Σωκράτη).

    - Και για το υγ: Φυσικα και δεν κατέχω την πάσα αλήθεια! (Αν την κατείχα, θα έκλεινα θέση στο Δρομοκαΐτειο! :-) )
    Αλλα, ...αρχιστράτηγος των ...Ελλήνων άτομο που πάει να σφάξει την κόρη του, και μάλιστα της κλείνει το στόμα, για να μην αναφωνήσει κατάρες... Ευχαριστω, αλλα δεν θα πάρω! Να μένει το βύσσινο!

    (Προτιμω τον Μεγαλέξανδρο ή και τον Ιουλιανο - και -τους- υπόσχομαι πως, αν βρεθούμε σε κάποια ζωη, δεν θα ξαναϋπάρξει ούτε "μυστηριώδης ασθένεια", ούτε "πάρθιον βέλος"! Θα φροντίσω εγω προσωπικα!)

    Ως πατέρας κόρης, που το χαμογελαστο στοματάκι της με προσφωνει "μπαμπα" καθημερινως, περιττο να σου πω πόσο αηδιάζω με τη σκηνη της Ιφιγένειας στον βωμο.
    Άσε που αυτο είναι το δεύτερο κρούσμα ανθρωποθυσίας στην ίδια οικογένεια, μετα τον Θυέστη! Γι' αυτο έγραψα πως μας έρχεται απο πολυ... δυτικα... αυτο το φρούτο... (Καλη ώρα, όπως ψελλίζουν "μούκου-μούκου" οι αρχαιολόγοι, που ανιχνεύουν υπολείμματα ανθρωποθυσιων στην Κρήτη! Τί να πουν, αφου ψάχνουν την ...ελληνικη προϊστορία; Ότι πρόκειται για φρούτο εισαγόμενο; )

    Το μόνο που διασώζει την άποψή σου περι Ατρειδων (υποθέτω υπέρ τους), είναι πως ο Όμηρος μας τα λέει κάπως ...περίεργα. "Ευνοϊκοι άνεμοι", σε εποχη με πλοία ...κωπήλατα; Άσε που το Αιγαίο επιτρέπει τη ναυσιπλοϊα δια ορατότητος (δηλ. χωρις βοηθήματα). Τα νησια είναι πολυ κοντα το ένα στο άλλο! Με μερικα (προφανως ήδη χιλιοβαδισμένα) βήματα, λοιπον, ο στόλος των Αχαιων θα έφτανε πολυ εύκολα στην Τροία - και μάλιστα με τα κουπια.

    Άρα;... (Άρα, ίσως και τα περι Ατρειδων του Ομήρου να είναι "λάθος"...)

    Υγ στο υγ: Φυσικα και δεν μεταχειρίζομαι γυναικουλίστικες κουτοπόνηρες τακτικες. Και γνώμην έχω, και γράμματα γνωρίζω, και ψάχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Αληθές ! Δυσχερές το έργον του ορισμού των προτεραιοτήτων. Ωστόσον πρέπον εστί ...
    -α) Και εσύ, μεν, έχεις διαφορετικήν άποψιν περί σατανά, εγώ, όμως, ο γνωρίζων καλώς εκείνον, πως να πείσω εσέ ; ... β)ουδεμία αμφιβολία ! Το είπον εις τον Ιησούν-Ιάσωναν : "και επί των κεφαλών των τέκων υμών" ... γ) η αντίδρασις υφίσταται, επί μονίμου βάσεως, αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι ταύτην ! Αλλέως η επικρατούσα κατάστασις θα ήτο αθλιεστέρα της υφισταμένης... Αποκόμισες την εντύπωσιν περί ... εβραιο-οδοδτρωτήρος, επειδή δεν αντιλαμβάνεσαι και αρνείσαι την ύπαρξιν ευθείας και αμέσου σχέσεως ... σκουπιδο-τράγου και υποτακτικών του ... Τα λοιπά αφορούν την επί τα χείρω ... πρόοδον της Ανθρωπότητος, την οποίαν δια των οργάνων του καθοδηγεί. Παρέλκει η απαρίθμησις γεγονότων ανά τους αιώνας.Τέλος, άνευ της παρεμβάσεως του Θεού και των δυνάμεών του, Α-ληθώς δεν έχωμεν ελπίδαν ... Οράς τούτο ανά ημέραν, μάχεσαι τούτο, αλλά αρνείσαι την αποδοχήν του ... Φέρε, λοιπόν, τους δύο ... Καταλόγους ...
    -Το αναφερόμενον υπ' εσού Α-ληθές εστί ! Ό,σοι έχουν την ... τιμήν της ... συναντήσεως μετ' εκείνου, εν συνεχεία διολισθαίνουν προς την καταστροφήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Λανθάνεις εκ νέου. Ο Ευριπίδης α-ληθώς ωμίλησεν ! Αλλά δεν απευθύνετο εις ακροατήριον ... αμιγώς Ελλήνων ... Το ακροατήριον είχεν και Έλληνας, αλλά και ... αντιτύπους ανθρώπους ... Μελέτησον τον Διάλογον του Πλάτωνος "Θεαίτητος" και θα αντιληφθής τούτο. Ο Σωκράτης αφήκεν παρακαταθήκην σημαντικωτάτου θέματος εκείσε, αλλά εις το ... πρωτότυπον ! Διότι "Τα Σκουπίδια του Πλανήτου" εφρόντιζον, αείποτε, ίνα εκδίδωνται ή "μεταφράζωνται" τα βιβλία των αρχαίων Ελλήνων υπό ... ομοφύλων των ...
    -Μην ομιλείς τόσον ευκόλως περί του Αγαμέμνωνος ! Δεν γνωρίζεις τα γεγονότα, ούτε την σημασίαν των. Καλύτερον, ως προς εσέ, να είδης δις και τρις την Τριλογίαν του Κακογιάννη. Επί ανθρωπίνης βάσεως εννόησεν σχεδόν καλώς τα γεγονότα. Ο Αγαμένων να σφάξη την θυγατέραν του ; Θα αστειεύεσαι ... Π.χ. γνωρίζεις ποίος ήτο και τι ρόλον διεδραμμάτισεν το σκουπίδι ο ... αίγι-σθος ; ... Την εποχήν εκείνην, αγαπητέ, ως και σήμερον, επί της Γης διεβίουν και υψηλής τελειοποιήσεως ψυχαί του Θεού, σκοπόν έχουσαι την ανακατάληψιν (και τότε) του Πλανήτου από τα σκουπίδια, αλλά και ... υψηλής σκουπιδοποιήσεως ψυχαί του παρελθόντος, ήτοι της εποχής του σκ.το-κρόνου ... Εξ αυτού του λόγου και οι ... βάρβαροι σκοτωμοί, αλλά και αι ανθρωποθυσίαι, τας οποίας είχεν επιβάλει το αρχι-σκουπίδι εκείνο και εις την Κρήτην, και εις άπασαν την Αμερικήν και εν γένει επί του Πλανήτου άπαντος. Η έλλειψις γνώσεων επιτρέπει εις εσέ να εξάγης λανθασμένα συμπεράσματα και εις "Τα θρασύτατα Σκουπίδια του Πλανήτου" να συκοφαντούν την Ελλάδαν και τους Έλληνας ...
    -Συγχρείσαι, ότε ομιλείς ούτως περί ΟΜΗΡΟΥ, επειδή και πάλιν αγνοείς την Α-λήθειαν ... Ποίος, άρα γε, ο ΟΜΗΡΟΣ ; ... Λανθάνει, βρέ αθεόφοβε, ο Θεός ; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντι να δω την τριλογία του Κακογιάννη, διάβασα δις και τρις την τριλογία της "Ορέστειας"... στο πρωτότυπο! :-)

    Και όντως, έβγαλα αρκετους ...λαγους...

    (Γι' αυτους που δεν ...έβγαλα συζητάμε εδω! :-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον "Θεαίτητο" ακόμη δεν τον διάβασα. Έχει μεταβει, όμως, σε θέση υψηλης προτεραιότητας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως προς τον "Θεαίτητον", ίσως βοηθήσω εσέ εις νέαν ανάρτησιν.
    Ως προς τους Ατρείδας, επίσης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.