Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28 Οκτωμβρίου 1940 !

   Θέτω εις την διάθεσιν εσού, ώ Αναγνώστα, δηλώσεις των βαρβάρων της εποχής εκείνης :
   Εφημερίς Ουλούς.  Ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της τουρκίας Αττάϋ έγραφεν :"Ο κόσμος έμεινεν έκπληκτος, ως προς τας μεγάλας στρατιωτικάς επιτυχίας των Ελλήνων, αλλά το τουρκικόν έθνος δεν εξεπλάγη καθόλου, διότι εγνώριζεν την ανδρείαν των Ελλήνων, δια τους οποίους και αισθάνεται θαυμασμόν" ... (αντελήφθης, ερντογάν τσογλάν ;) ...
   Andre Gide. Αντρέ Ζίντ, συγγραφεύς εκ Γαλλίας, λαβών το βραβείον Nobel το έτος 1947, εις επιστολήν του της 30ης Δεκεμβρίου 1940, προς τον Κ. Δημαρά, έγραφεν : "Γενναίε Ελληνικέ Λαέ ! Καταλαβαίνετε, τι είσασθε για μας σήμερα ; Αυτούς τους φρικτούς μήνες δεν γνωρίσαμε παρά ήττες και πικρίες ... και ξαφνικά, από τα βάθη ενός πολύ ακριβού παρελθόντος, η φωνή σας, πιο αγαπημένη απ' όλες, υψώνεται και κυριαρχεί αμέσως στην συγκεχυμένη βοή της κόλασης. Αντιπροσωπεύετε για μας τον θρίαμβο της γενναίας αρετής, της αληθινής αξίας του μικρού αριθμού. Και τι ευγνωμοσύνη σε σας που ξαναδώσατε στην ανθρωπότητα ολόκληρη μερικά κίνητρα για εμπιστοσύνη στον άνθρωπο, για θαυμασμό, αγάπη και ελπίδα ...".
   Thomas Mann.  Ο διαπρεπής συγγραφεύς της Γερμανίας, λαβών το βραβείον Nobel το 1929, ευρισκόμενος εις την Ζυρίχην της Ελβετίας, όπου ήτο αυτοεξόριστος, τον Απρίλιον του 1941, ότε οι ναζί επετέθησαν εναντίον της Ελλάδος, έστειλεν εις τους γερμανούς στρατιώτας του μετώπου το ακόλουθον μήνυμα : "Το στήθος σας θα φουσκώνη από υπερηφάνεια ! Ποιά υπερηφάνεια ;  
   Απέναντι σε έξι ή επτά άνδρες από εσάς, στέκεται όρθιος Ένας Έλληνας. 
   Αυτός ο Ένας τολμά, να υπερασπίση το στενό της Ελευθερίας, τις σύγχρονες ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. Κι αν τύχη το Σύμβολον της Ανθρωπότητος, ήτοι αι Θερμοπύλαι, να ξαναγίνη πράξις εις τον ίδιον αυτόν τόπον, και πάλιν οι Έλληνες θα είναι οι Νικηταί".
   Αναφορά Αγγλίας. "Η Αεροπορία της Ελλάδος ... επολέμησεν σκληρώς. Η μειονεκτικότητά της, εις αριθμόν αεροπλάνων και, έτι περισσώτερον, εις την ποιότηταν αυτών, αντεσταθμίζετο υπό της επιτηδειότητος, της τόλμης και της ανδρείας των πιλότων" !!! (Αντελήφθης, μαλάκα ερντογάν ; ...)
   Jean Cassou. Αργότερον, τούτος ο εκ γαλλίας συγγραφεύς έγραφεν : "Δεν θα λησμονήσωμεν ποτέ, μετά ποίας συγκινήσεως είδομεν, εις εκείνας τας ζοφεράς δι' ημάς στιγμάς, έναν μικρόν λαόν, να ορθώνεται, υπερόχως, εναντίον του τέρατος, το οποίον εξουθένωνεν τον κόσμον. Και ο μικρός εκείνος λαός δεν ήτο άλλος παρά ο λαός της Ελλάδος, της Ελλάδος εκείνης μετά της οποίας είναι συνδεδεμέναι, από αιώνων και αιώνων, αι ιδέαι της Ελευθερίας και του Φωτός ... Η Ελλάς η μητέρα ημών, η Ελλάς η εμπνεύστρια Δημοκρατιών και Πολιτισμών, η Ελλάς η φωτερή χώρα, εις την οποίαν έκαστος άνθρωπος, δια μέσου της διαδοχής των γενεών, τρέφει το πνεύμα του, την συνείδησίν του, την καρδίαν του, η Ελλάς, κατά την φρικτήν αυτήν στιγμήν, "ύψωσεν το γάντι". Ημείς οι γάλλοι, νικημένοι, ταπεινωμένοι, την παρατηρώμεν, καθώς μάχεται, ως τον ιππότην, ο οποίος υπερήσπιζεν την τιμήν ημών και έδιδεν εις ημάς, εκ νέου, την ελπίδαν. Εις την φλογερήν αγάπην, την οποίαν έχωμεν δια την Ελλάδαν, προστίθεται έν επί πλέον χρέος  : Τούτος ο Μέγας, ο Απειροδύναμος μικρός Λαός αξίζει, όπως μείνη δια παντός ελεύθερος, κύριος των πεπρωμένων του, ευτυχισμένος"
   Ραδιοφωνικός Σταθμός Μόσχας. Εις εκπομπήν, εχούσης ως θέμα το "Χαιρετισμός εις την Ελλάδαν", την 27ην Απριλίου 1942, έλεγεν : " ... Επολεμήσατε, μικροί εσείς εναντίον μεγάλων, και ενικήσατε. Δεν ήτο δυνατόν, να γίνη κάτι διαφορετικόν, επειδή είσθε Έλληνες. Ως Ρώσοι, χάρις εις την θυσίαν υμών, εκερδίσαμεν χρόνον, ώστε να αμυνθώμεν. 
   Σας ευγνωμονώμεν" !

********************************************
   Αρχαίος : Τα περισσώτερα εκ των τιθεμένων ως άνω κειμένων ελήφθησαν εκ του ωφελίμου βιβλίου Ιστορίας του Αλεξάνδρου Δεσποτοπούλου, "Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ", Εκδοτική Αθηνών.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.