Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μόνον 1 εκ των ... 654 ναυπηγουμένων πλοίων των Ελλήνων Εφοπλιστών ναυπηγείται εν Ελλάδι ! ... Εις την ... ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΕΛΛΑΔΑΝ και τα 654 πλοία θα εναυπηγούντο εν Ελλάδι ! Και τότε, ποίον χρέος και ποία επιτόκια .... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΕΡΠΕΤΑ της σκουπιδο-ατλαντίδος, απαγορεύετε παντί τρόπω την πρόοδον και μεγαλοσύνην της Ελλάδος και των Ελλήνων ... ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ !

"Τα χρήματα των Ελλήνων εφοπλιστών ... αρμενίζουν σε ξένα πέλαγα"



   Μόνο ένα (1) πλοίο ναυγηπείται σήμερα στην Ελλάδα, από τα 654 νέα πλοία που ναυπηγούν ανά τον κόσμο Έλληνες εφοπλιστέςοι οποίοι  συνεχίζουν να ανανεώνουν τον Στόλο τους παρά την οικονομική κρίσηδείχνοντας μάλιστα προτίμηση στα ναυπηγεία της Ν. Κορέας και της Κίνας. 
   Πρώτη στη λίστα της προτίμησης των Ελλήνων πλοιοκτητών βρίσκεται η Ν. Κορέα (ανέκαθεν συνέβαινε αυτό), δεύτερη η Κίνα και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά από τις δύο πρώτες χώρες η Ιαπωνία, η Ινδία και αμέσως μετά οι Φιλιππίνες. Όσο για τα δικά μας ναυπηγεία, βρίσκονται τελείως έξω από το παιχνίδι των παραγγελιών, αφού μόνο ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων ναυπηγείται στη χώρα μας!
    Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε πρόσφατα η εταιρεία χρηματοδοτικών συμβούλων ναυτιλίας XRTC, οι παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων ελληνικών συμφερόντων ανέρχονται στις 654, με συνολική χωρητικότητα 63,2 εκατ. τόνους.
    Βάσει της έρευνας, στην Κορέα ναυπηγούνται 310 πλοία με συνολική χωρητικότητα 31,7 εκατ. τόνους που αντιπροσωπεύουν το 47,4% του συνόλου των παραγγελιών, 297 στην Κίνα χωρητικότητας 28,5 εκατ. τόνων που αντιπροσωπεύουν το 45,4% των παραγγελιών παγκοσμίως, 22 στην Ιαπωνία χωρητικότητας 1,3 εκατ. τόνων, 14 στην Ινδία χωρητικότητας 902 χιλ. τόνων, 2 στις Φιλιππίνες χωρητικότητας 359 χιλ. τόνων, 8 στο Βιετνάμ χωρητικότητας 264 χιλ. τόνων και 1 στην Ελλάδα χωρητικότητας 15 χιλ. τόνων.
    Το 2007, όμως, επειδή οι παραγγελίες των νέων πλοίων είχαν αυξηθεί κατά πολύ, ο χρόνος παράδοσής τους διπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα οι πλοιοκτήτες, ανάμεσά τους και οι Έλληνες εφοπλιστές, να στραφούν σε άλλα ναυπηγεία, με αυτά της Κίνας να κυριαρχούν, αφού η χώρα τα τελευταία χρόνια επένδυσε στην ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας.
    Εξάλλου, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της έρευνας της XRTC, η διαφορά που τη χωρίζει από τη Ν. Κορέα είναι πολύ μικρή, καθώς μόνο 13 πλοία περισσότερα έχουν παραγγείλει οι Έλληνες πλοιοκτήτες στα ναυπηγεία της Ν. Κορέας.
    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι Έλληνες πλοιοκτήτες ναυπηγούσαν περισσότερα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, έχουν ξεκινήσει και τις παραγγελίες πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), γιατί προσδοκούν οφέλη από τη συγκεκριμένη αγορά.

    Ο ελληνόκτητος Στόλος αποτελείται σήμερα από 3.848 πλοία, αντιπροσωπεύοντας το 7,7% του παγκόσμιου Στόλου
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


   Αρχαίος : Οι ... κορεάται τι εισάγουν εκ της Ελλάδος, άρα γε ; Και ποίον το εμπορικόν ισοζύγιον ; ... Μετά βεβαιότητος σφοδρώς ελλειματικόν εις βάρος της Ελλάδος ; ...
   Εάν εναυπηγούντο εις την Ελλάδαν τα πλοία ταύτα, η ΕΛΛΑΣ θα ήτο ανεξάρτητος και πλουσία ! Τούτο θα συμβή συντόμως ...
   ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΡΠΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.