Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ώστε, ώ Τσάβες, ... σκουπιδο-εβραίον ορίσανε ως ... αντίπαλον εσού ; ... ΄Αραγε εκ ποίας Χώρας της Ευρώπης διέφυγον εκείσε οι εν λόγω σκουπιδο-εβραίοι ; ... Έλαβον και ... αποζημίωσιν εκ της σκουπιδο-γερμανίας, ως ... φονευθέντες υπό του ... χίτλερ ; ... Υφίσταται και ετέρα περίπτωσις σκουπιδο-εβραίου, όστις ήτο ... μεγαλέμπορος ... ναρκωτικών εν Κολομβία, διετέλεσεν και Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας ταύτης και ολίγον προ του ψόφου του επέστρεψεν εν Ελλάδι και έλαβεν εκ νέου την ... Υπηκοότηταν, βοηθηθείς υπό γνωστού δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. του ΔΣΑ ; ... ΄Ωστε, ... "Ο κύριος τίποτα" ; ... Βρέ ποίον ... όμοιον παρ' ημίν ... κρυπτο-εβραίον ενθυμίζει η περίπτωσις του Κα-πρίλ-ες ...

Καράκας, Βενεζουέλα
   Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες απέρριψε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, Ενρίκες Καπρίλες, αποκαλώντας τον μάλιστα «κύριο τίποτα».
   Σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για το πιθανό ντιμπέιτ, είπε ότι «θα ντρεπόμουν γιατί έχετε ένα τίποτα. Θα ήθελα να μιλήσω με έναν βαρέων βαρών, όχι τον κύριο τίποτα».
   Ο Τσάβες συστηματικά αποφεύγει να αποκαλέσει τον Καπρίλες με το όνομά του.
   Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Οκτωβρίου και οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Τσάβες προβάδισμα άνω του 15%. Τους αριθμούς αυτούς αμφισβητεί έντονα η άλλη πλευρά.
   Σημειώνεται ότι ο 39χρονος Καπρίλες είναι ο κοινός υποψήφιος της Αντιπολίτευσης για τις εκλογές.
   Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που η Αντιπολίτευση διεκδικεί με αξιώσεις την προεδρία, αφού επέλεξε έναν μετριοπαθή υποψήφιο, άφθαρτο και ικανό να γοητεύσει ακόμα και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά στηρίζουν τον Τσάβες.
   «Το να πουλήσεις στους πολίτες ότι το παρελθόν είναι καλύτερο από το παρόν είναι εντελώς ανόητο, γιατί το παρόν ήλθε ως απόρριψη του παρελθόντος. Ο Καπρίλες είναι ο πλέον ικανός να διαψεύσει την εντύπωση που πάντα υπήρχε στην κοινή γνώμη ότι η αντιπολίτευση επιθυμεί απλώς να φέρει στην εξουσία το παρελθόν: είναι η ηλικία του, είναι το προφίλ του, είναι το γεγονός ότι δεν τον στήριξε κανένα από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα» λέει στην El Pais πολιτικός αναλυτής.
   Για την ιστορία, ο 39χρονος Καπρίλες προέρχεται από οικογένεια εβραίων που διέφυγαν από την Ευρώπη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εγκαταστάθηκε στην Βενεζουέλα και έκανε περιουσία.
   Η οικογένειά του ελέγχει τράπεζα, κατασκευαστική εταιρεία, Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων στη χώρα.

   Ο ίδιος σε αντίθεση με τα αδέλφια του, ασχολήθηκε με την πολιτική και σε ηλικία 26 χρονών έγινε ο νεότερος πρόεδρος της Βουλής.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.