Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η ... συμμετοχή εις τας εκλογάς και ο ... εργδημεργ !

   Μόλον ότι ουδεμίαν διάθεσιν είχον, ίνα γράψω περί συμμετοχής εις τας εκλογάς Αρχόντων Αυτοδιοικήσεως και λοιπών αφελειών, θα προβώ εις την ανάρτησιν ταύτην, ίνα μην μείνουν αναπάντητα, τα όσα ανέγραψεν εις δύο αναρτήσεις, υπό τον τίτλον "Έλαβον ... εκ των μη εχόντων" και "Περί αποχής επίλογος τελειωτικός", ο εργδημεργ !
   Α)  Θα θέσω υπ' όψιν εσού, ώ Αναγνώστα, τας σκέψεις εμού δίκην ... τηλεγραφήματος, ίνα μην λάβη το κείμενον τούτον τεραστίαν έκτασιν, ως εκ του πολυσχιδούς του θέματος.
   Β)  Λαμβάνω ως δεδομένην την συστηματικήν ανάγνωσιν των κειμένων εμού υπό του εργδημεργ, ώστε δεν δύναται, όπως ισχυρισθή, ότι αγνοεί τα υπ' εμού γραφόμενα.
   Γ)  Αναφερόμενος εις τας σκέψεις του πρώτου ως άνω κειμένου του εργδημεργ, επάγομαι τα κάτωθι :
1) Η εκλογή αρχηγού του Κράτους αποτελεί ύψιστον δικαίωμα (και ουχί ... υποχρέωσιν) του Πολίτου, μόνον ότε πρόκειται περί ελευθέρων Πολιτών και ουχί περί ... βλακοποιηθέντων υπό του εχθρού, ως συμβαίνει εις την εποχήν ημών !
2) Ορών τας κατόπιν των εκλογών εκπομπάς του τέρενς-Νικολάου εις το νέον κανάλι "Κόντρα κανάλι", είδον πολλούς ανθρώπους, οίτινες έλεγον, ότι δεν μετείχαν των εκλογών, λέγων ο πάσα είς και τους λόγους της εκ μέρους του αποχής. Ποίοι ήσαν ; Άνθρωποι φτωχοί, βασανισμένοι, μετά 5 ασθενειών γνωστών εις εκείνους ο καθείς και ετέρων 5 ... αγνώστων εισέτι εις εκείνους !  
3) Οι ως άνω μη ψηφίσαντες αποτελούν υγιείς, ψυχικώς, ανθρώπους, οι οποίοι αντιληφθέντες την εξαπάτησίν των υπό των σκουπιδο-εβραίων, κλπ, Πολιτικών "μας" απέστρεψαν, και ορθώς, το πρόσωπόν των εκ των εν λόγω Πολιτικών, μόλον ότι επρόκειτο, ίνα επιλέξουν ... Άρχοντας της "Αυτοδιοικήσεως". Οι εν λόγω άνθρωποι, ώ εργδημεργ, αποτελούν τους Ανθρώπους εμού ! Ίσως οι άνθρωποι εσού ευρίσκωνται μεταξύ των πλουσίων ή των εξύπνων ... από τακτικής και στρατηγικής ...
4) Μόλον ότι εδήλωσες εν τω παρελθόντι, ότι η Πολιτική Ανάλυσις δεν αποτελεί το πεδίον εσού, ωστόσον ελησμόνησες τούτο και ξιφουλκείς εναντίον των μη ψηφισάντων !
5) Σέβομαι τον πάσα έναν Πολίτην της Πατρίδος εμού και ένεκεν τούτου έγραψα μεν, εξηγών την μη συμμετοχήν, εις ήν ούτε και πιστεύω, αλλά ουδόλως ήσκησα πίεσιν τινά ή προπαγάνδαν περί αποχής.
6) Υμείς, οι οποίοι τόσον σφοδρώς ξιφουλκείτε εναντίον των μη ψηφισάντων, που ευρίσκεσθο προ των τελευταίων εκλογών της Εθνικής Αντιπροσωπείας ; ...
7) Υμείς, οι οποίοι υπέρ της συμμετοχής εστέ, τίνος λόγου ένεκεν δεν επείσατε τους μη ψηφίσαντες ; ... Προφανώς φταίνε εκείνοι, οι οποίοι δεν εννόησαν την ... σοφίαν υμών και του ... χατζηάρα ...
8) Εν ώ εμελέτησες το σχετικόν προς την αποχήν,κλπ, κείμενον εμού, ... ηγνόησες άπαντα τα σημαντικά επιχειρήματα εμού και ποιείς διάλογον ... μεθ' εαυτού ...
9) Επειδή, ίσως δεν αντελήφθης τούτον, η ανάρτησις εμού "Ο χρονικός ορίζων του "Τώρα" ή "Ολίγους μήνας προ των εκλογών" αφορά και εσέ ...
10) Εφ' όσον είσαι διαπρύσιος κήρυξ της συμμετοχής εις τας εκλογάς, άρα συμμετείχες και εις τας τελευταίας εκλογάς προς ανάδειξιν ... Εθνικής Aντιπροσωπείας ! Τι εψήφισες ; ... Μήπως εψήφισες το τσογλάνι της σκυλο-τσάντ και τώρα προπαγανδίζεις ... αντιμνημονιακόν ... Αγώναν ; ...
11) Λοιπόν, άς υποθέσωμεν, ότι μετείχον άπαντες οι μη ψηφίσαντες και εψήφιζον ... αντιμνημονιακώς πως ... Τι θα εγίνετο ; Θα παραιτήτο το τσογλάνι, μόλον ότι ηπείλησαν τούτον οι πάτρωνές του, ίνα μην το πράξη ; Εγώ, δέχομαι, ίνα ευχαριστήσω εσέ, ότι θα παραιτήτο. Και, λοιπόν, είχες έτοιμον (και δη από ετών) ... Πολιτικόν Κόμμα της αρεσκείας εσού, ίνα μετάσχη εις τας νέας εκλογάς και σώση ημάς ; ...  
12) "Από απόψεως τακτικής και στρατηγικής" τι έπραξες τα τελευταία 30 έτη ; ... 
13) Δυό φίλοι εμού, περί τα 40 έτη της ηλικίας των, εδημιούργησαν προσφάτως οικογένειαν και, ήδη, απέκτησαν ο είς 2 τέκνα ενός έτους και δύο ετών και ο δεύτερος 1 τέκνον μίας εβδομάδος. Συμφώνως προς τα υπ' εσού γραφέντα, εξαιρούνται και τούτοι, ως και εσύ, εκ των Καταλόγων Νο 1 και Νο2 ! Λοιπόν, ήμην βέβαιος, ότι εις το τέλος θα ευρεθώ ... μόνος ...
14) Αφήνω ασχολίαστον τον ισχυρισμόν εσού περί ακύρου ψηφοδελτίου μετά ασχημιών, ισχυρισμός όλως αφελής ... Μην επιμένης, ήμην πολλάκις παλαιώτερον Δικαστικός Αντιπρόσωπος ...  
   Δ) Χρόνον εκερδίσαμεν ! Μόνον εκ της γεννήσεως του Ιησού-Ιάσωνος και εντεύθεν περί τα ... 2.000 έτη ...
   Ε) Τώρα θα κερδίσωμεν την Α-ληθήν ελευθερίαν ημών ! Δια εκλογών Αυτοδιοικητικών  ; ... ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ !

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα οικοδεσπότα!

    Ο λόγος που αποφεύγω ν' απαντω δια μακρων στα σχόλια φιλικων ιστολογίων, είναι ότι η όποια καλη ιδέα υπάρχει, κάπως "χάνεται" στα σχόλια. Τέλος πάντων, να παραβω τον ...κανόνα, διότι πράγματι αξίζει. Και η περίσταση αξίζει, κι εσυ αξίζεις πολλα!
    Και φυσικα διαβάζω τα κείμενά σου μέχρι κεραίας. (Και μάλιστα πολλες φορες, διότι, όπως είπε κάποιος, όταν ξαναδιαβάζεις ένα καλο κείμενο, δείχνεις πως το αγαπας... η επανάληψη της ανάγνωσης είναι ερωτικη πράξη στην ουσία! Κάτι ξέρουμε, οι βιβλιόφιλοι!)

    Αρχίζω! (Μόνο που θ' απαντήσω όπως έρχεται η ροη του λόγου, όχι σημείο προς σημείο.)

    Για κάποιους λόγους (καρμικους - δεν είναι του παρόντος), ο δικος μου λόγος δεν έχει διεισδυτικότητα. (Δεν χρειάζεται να μου το πει κανεις αυτο, το ξέρω. Το έχω διαπιστωσει απο μόνος μου.) Ό,τι σωστο λέω -κι όχι μόνον τώρα τελευταία, με το Διαδίκτυο-, πάει άπατο. Κανεις δεν το ακούει, κανεις δεν το υιοθετει.
    Επίσης, είμαι πρωτοπόρος σε πολλα πράγματα, και δυστυχως έχω τη μοίρα των πρωτοπόρων: τρώω τα μούτρα μου! (Και καρπώνονται άλλοι, μ' όλη τη σημασία της λέξεως "καθυστερημένοι", ωφέλη απο καταστάσεις, στις οποίες είμαι πρώτος και καλύτερος - και "δεν δικαιούνται δια να ομιλουν" αυτοι.)
    Άρα, δεν υπάρχουν "δικοι μου άνθρωποι". Είμαι τραγικα μονος μου!

    Τί έκανα, λοιπον, τα προηγούμενα τριάντα χρόνια; Πρώτα-πρώτα, διάβασα. Πολυ. Και συνεχίζω να διαβάζω! Διότι κατάλαβα απο πολυ νωρις ότι η δημόσια προυσία ενος ανθρώπου ανέτοιμου, αγράμματου, ή βλακος, είναι για γέλια και μόνον. (Άσχετο αν στη σημερινη Ελλάδα το πόπολο τους παίρνει στα σοβαρα κάτι τέτοιους.)
    Έτσι, είμαι απο τους πρώτους, που γνώρισαν το Διαδίκτυο, όταν αυτο ήρθε στην Ελλάδα! Και δεν μιλάω για το πρώτο "Ίντερνετ καφέ", που άνοιξε κι έκλεισε στην Αθήνα το 1992. Μιλάω για ...πιο πριν! (Δεν λέω λεπτομέρειες για το πού και πώς, για να μην "καρφωθω".)
    Είμαι, επίσης, απο τους πρώτους που έγραψαν κι "ανέβασαν" διαδικτυακο κείμενο. Το 1995! (Και γελάω σήμερα με κάτι ανόητους, που καμαρώνουν πως είναι "παλιοι στο μπλόγκινγκ"! Άντε, ρε! Έλα παππούλη μ', να σ' δείξω τ' αμπελοχώραφα σ'!)

    Αγανακτω, όμως, με τους νεοέλληνες... Οι οποίοι, ενω γνωρίζουν άριστα πού να βρουν τσόντες για δωρεαν "κατέβασμα", ούτε μπαίνουν στον κόπο (α) να γράψουν τις σκέψεις τους κάπου, (β) να βρουν έτοιμες σκέψεις ανθρώπων, που μοιάζουν με τις δικες τους, (γ) να ενημερωθουν για ειδήσεις που κρύβουν τα συμβατικα κοπρο-ΜΜΕ, (δ) να κάνουν (διαδικτυακους) φίλους.
    Το Διαδίκτυο είναι τρομερο όπλο! Πυρηνικη βόμβα στα χέρια αδαων! Γι' αυτο δεν το εκμεταλλεύεται κανεις - αλλα καλα θα κάνουν να μάθουν να το χειρίζονται οι νεοέλληνες, αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ζώα προς σφαγην.

    Συνεχίζω στο επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσον αφορα την πολιτικη, όντως δεν είμαι απο τους καλους γνώστες του ...αθλήματος. Αλλα είμαι πολυ καλύτερος απο τη συντριπτικη πλειοψηφία του εκλογικου σώματος! Γι' αυτο και ναι, είδα πράγματα, που δεν είδε κανένας άλλος, άρα δικαιούμαι να "τους τη λέω"! :-) Τά 'γραψα κιόλας...
    (Όχι, προπαγάνδα υπερ των ιδεων μου δεν έκανα. Δεν είμαι κηδεμόνας κανενος! Αλλα δικαιούμαι να τους βρίζω εκ των υστέρων, διότι και κανεις τους δεν είναι ...ανήλικο. Οι ψηφίζοντες πέρασαν τα 18, άρα έχουν ΕΥΘΥΝΕΣ απέναντι στο κοινωνικο σύνολο, είτε τους αρέσει, είτε τους ξυνίζει.
    Αν δεν αντέχουν τις ευθύνες, να πάνε να ζήσουν στα βουνα και στα μοναστήρια. Όχι σε οργανωμένη κοινωνία με θεσμους. Δεν θα είναι χρεωμένα τα παιδια μου, εμένα, ούτε θα ζήσουν σε χώρα υπόδουλη, επειδη αυτο κατάφεραν οι τυχόντες ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι.)

    Η συμετοχη ανεξαρτήτων παρεων πολιτων ως υποψηφίων στις αυτοδιοικητικες εκλογες, είναι απλα το πρώτο βήμα! Και τούτο, διότι στις μικρες κοινωνίες ο άλλος ***ελέγχεται***. (Στην Ελλάδα σήμερα πάσχουμε απο έλεγχο και κολασμο - γι' αυτο και σπάνια αποκαλύπτεται κανένα σκάνδαλο, και ποτέ δεν μπαίνει κάποιος κλέφτης πολτικος στη φυλακη.)
    Το επόμενο βήμα είναι ο σχηματισμος άτυπου ...κόμματος (οι πολλες παρέες κάνουν μία, πανελλαδικως), και η διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας! Πόσο πιο καθαρα να το πω; Λες να με πήρε ο πόνος, για το ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια;

    Στο ερώτημα, αν νομίζω πως είμαι ο πρώτος που τα σκέφτηκα αυτα, απαντω πως σαφως όχι. Τα ιστολόγια, όμως (το πυρηνικο όπλο, που λέγαμε), ***σήμερα*** υπάρχουν! Δεν υπήρχαν έστω και 10 χρόνια πριν - γι' αυτο, λοιπον, όποιος σκεφτόταν κάτι τέτοιο τότε, "κώλωνε" στο πώς θα διαδοθουν οι ιδέες του και κυρίως ***με τί χρήματα*** και με ποιες προσβάσεις στην τηλεόραση.

    Παρόμοιο φαινόμενο είναι το "θάψιμο" που έφαγαν στο παρελθον άξιοι συνθέτες απο τις κ.λο-δισκογραφικες (και συγγραφεις απο το εκδοτικο κύκλωμα), επειδη ακριβως τις περασμένες δεκαετίες έπρεπε να εξαρτώνται αποκλειστικα απο την ...καλη θέληση του κάθε επιχειρηματία, για τη διάδοση του πνευματικου τους έργου! (Και την προσπόριση χρημάτων απ' αυτο, βέβαια.)

    Επομένως, πάλι πρωτοπορω... Και όχι, η σπουδη να δράσω στο "παρα πέντε", δεν με χαρακτήριζε ποτέ. ("Των φρονίμων τα παιδια...")

    Τί ψήφισα στις βουλευτικες εκλογες; Πάντα ψήφιζα τον "τρελλο του χωριου", ή άκυρο, και καναδυο φορες ΚΚΕ, καθαρα απο αντίδραση. Όταν μ' έπιανε ο συναισθηματικος θυμος! (Όχι πως δεν καταλαβαίνω ότι η Αλέκα, ως πρωθυπουργίνα, θα κάνει όσα έκανε κι ο Λούλα στη Βραζιλία. Δηλαδη, απολύτως τίποτε.)
    Όχι, όμως, Πασόκ! Άκου, "ψήφισα Πασόκ"! Θού, Κύριε! Έχω μεν χαμηλη νοημοσύνη, αλλα όχι μέχρ' εκει! :-)

    Συνεχίζω στο επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όσο για το διαβόητο "μνημόνιο"... Προσωπικα, δεν περίμενα αυτο, για να εχθρεύομαι το Πασόκ και τον δικομματισμο. Ακριβως επειδη είμαι πρωτοπόρος και διαβασμένος! Θα σου πω μονάχα, ότι για το σχέδιο "Καλλικράτης", ήτοι την ομοσπονδοποίηση της Ελλάδας (ως πιθανο σενάριο στα "συρτάρια" των ηπαπαραίων και των οξαποδω), εγω πρωτάκουσα προ 30ετίας και πλέον! Λες να περίμενα να δω το "πιντί" πρωθυπουργο, για να καταλάβω πού το πάει ο ...δύων νεκροταφειακος Ήλιος;

    Και φυσικα, η ομοσπονδοποίηση (με υπερ-εξουσίες στον εκάστοτε περιφερειαρχη - τα ξέρεις καλύτερα απο μένα) δεν γίνεται για να περνά η ώρα, αλλα για "εύλογο" πρόσχημα ν' αποσπαστουν απο την Ελλάδα η Κρήτη και η Θράκη. (Με -και όχι μόνον- "δημοψηφίσματα που εκφράζουν τη λαϊκη θέληση", και λοιπες ηπαπαρόθεν καλοπληρωμένες μαλακίες, δίκην "σχεδίου Αυνάν".)

    Τώρα, τα παιδια... Το να μεγαλώνεις παιδια και να διαπλάθεις Ελληνάκια -και τί Ελληνάκια!-, είναι μέγιστο θέμα. Πολλα έχω να σου πω επ' αυτου (για μεταφυσικα, για συμπεριφορες και γνωρίσματα "μελλοντικης ανθρωπότητας", κτλ) αλλα δεν "κολλάνε" με το θέμα μας. Για μένα, λοιπον, αναγκαστικα περνάνε σε δεύτερη μοίρα πολλα πράγματα.
    Κι εμένα μεν, μου έτυχε η τεκνοποιΐα σ' αυτη την τρομερα δύσκολη φάση της χώρας μας. Αλλα δεν είμαι ο μόνος Έλλην εντος Ελλάδος! Περιμένω, επομένως, τους άλλους, που είτε τελείωσαν τον γονεϊκο τους κύκλο, είτε δεν τον άρχισαν ακόμη, να δράσουν πριν απο μένα και να μπουν μπροστα! Να σηκώνουν τη γροθια τους -πχ ως φοιτητες- και ν' απειλουν θεους και δαίμονες, ξέρουν. Να δράσουν υπερ της χώρας, στο κάτω-κάτω της γραφης υπερ του δικου τους και μόνον καλου μέλλοντος, δεν ξέρουν;

    Και φυσικα θα συμμετέχω κι εγω - μόνο που δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχω ως στρατηγος. Ας με κάνουν οι Θεοι της Ελλάδας ...δεκανέα! Πάλι κάτι θα προσφέρω!

    Ταύτα!

    Υγ: Το ότι κατεβάζω τα καντήλια των νεοελλήνων, ουδόλως σημαίνει ότι δεν τους αγαπω! Γι' αυτο ακριβως τους βρίζω, επειδη με πονάει η συμπεριφορα τους! Αν ήμουν ο "τυχαίος περαστικος", ούτε που θα νοιαζόμουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αρχαίε..διαβάζω τίς εγγραφές σου ,ολες και μετά σπουδής..σέβομαι απόλυτα τήν θέση σου,απλα δέν αντιλαμβάνομαι τήν οπτική και λογική σου[εντάξει δεν ειμαι ιδιαίτερα εξυπνη,αρα απικαλουμαι τήν κατανόησή σου και επιεικεια]..οι περισσότεροι Ελληνες ειμαστε φτωχοι και άρρωστοι[ετσι κατάντησαν αυτόν τόν υπερήφανο λαό]καί ολοι καταθληπτικοί..πώς θά αλλάξουμε τήν καταστασή μας εάν δέν πράξουμε κάτι;;πώς θα βγούμε από τήν μιζερια μας αν μείνουμε απαθείς;;πώς θά καταστούμε ελευθεροι[και μέ τήν βαθύτερη εννοια,οπως τήν αναφέρεις πιο πάνω;διότι ο χρόνος που κερδίσαμε,τελείωσε],χωρίς αρετή και τόλμη;;αν απέχουμε ολοι,από τήν διαδικασία των εκλογών,τότε ναι, εχουμε επαναστατήσει και επιλεγουμε αλλη μορφη πολιτευματος..[εκεινοι πού συνέλαβαν τήν ιδέα της δημοκρατίας πρωτοι είπαν πώς δέν είναι ενα τελειο σύστημα διακυβέρνησης,απλά τό καλύτερο για ατελεις ανθρώπους..αν θές εγω προσωπικά προτιμω την αρχή τών αρίστων κατά Πλάτωνα,αλλά ειναι αδύνατον να ισχύσει κάτι τέτοιο,γιατι απαιτείται λαός και αρχοντες σε πλήρη ηθικη εξέλιξη...δέν μάς αρέσει λοιπον;ε το αλλάζουμε]για να μην μακρυγορώ,εάν δεν μας αρέσουν οι εγκάθετοι που μας εκαναν την ζωη κόλαση,δέν μένει παρά νά βγούμε στούς δρόμους..να κουνηθουμε..να κάνουμε κάτι..νά μήν εμμένουμε μοιρολατρικά,στό "δέν αλλάζει τίποτα"..δέν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τήν ψήφο μας,αφού καθε φορά νοιώθουμε ματαιωμένοι;ωραια..ας κάνουμε ομως κάτι..αλλοιώς τι νόημα θά εχει; ..απλή ερώτηση ειναι,ενός απλοικου ανθρώπου και πάντα με σεβασμο και κυριως αγάπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως και δεν είσαι έξυπνη !
    Διότι δεν ανήκεις εις τον σατανάν (μετά εκκλησιαστικής ορολογίας), ο οποίος αρχηγός εστί απάντων των ... εξύπνων ...
    Ευφυής εισί !
    Επειδή ανήκεις εις τον Θεόν !
    Μετά αρετής και ... τόλμης (πρωτίστως ταύτης) μεταβαίνωμεν ουχί εις το εκλογικόν τμήμα (όπου μεταβαίνωμεν δίκης ... εκδρομής), αλλά εναντίον των εχθρών ημών !
    Συνεπώς, απορώ μετά των λεγομένων εσού περί απαθείας ! Απαθής εγώ, ο οποίος αφιέρωσα και αφιερώνω την ζωήν εμού εις την Ελλάδαν ; Εγώ, ο οποίος προτείνω την ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ των Προδοτών ; Εις την οποίαν εκτέλεσιν και δηλώνω, ότι συμμετέχω, μη προβάλων οιανδήποτε, Α-ληθήν ή προσχηματικήν, δικαιολογίαν ; ...
    Σκέψου και πάλιν, ό,σα έγραψα !
    Π.χ. ... αλλαγή Πολιτικού Σκηνικού μέσω ... εκλογών αυτοδιοικητικών ; Αδύνατον !
    Τη Α-ληθεία, ένεκεν του υφισταμένου καθεστώτος μόνον δια εξεγέρσεως αλλάζει το καθεστώς τούτο. Εξέγερσιν εις την οποίαν και προσκαλώ και μετέχω.
    ΤΑ σκουπίδια του fbi, τα οποία ήλθον και ... προστατεύουν νυχθημερόν το τσογλάνι της σκυλο-τσάντ επρόκειτο, να φύγουν κατόπιν των περασμένων εκλογών ; ...
    Ότε γράφη τις, αγαπητοτάτη εις εμέ Φωτεινή, οφείλει, ίνα απαντά, πριν γράψει, και εις δυσκόλους ερωτήσεις των ακροατών του ...
    Τα επιχειρήματα του εργδημεργ δεν αντέχουν εις κριτικήν προοπτικής.
    Άλλο η απάθεια και έτερον η εστίασις της ... συμμετοχής εις τας ... εκλογάς ...
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιμετωπίζω μετά κατανοήσεως, τα ό,σα γράφεις, ώ εργδημεργ, περί των τέκνων εσού και της ως εκ τούτου δεινής θέσεως (εις τας οπισθοφυλακάς) εσού.
    Αλλά και εγώ δικαίως ομιλώ, ότε λέγω, ότι και οι 2 φίλοι εμού τίθενται εκτός και πόσοι έτεροι άλλωστε. Τέλος πάντων, άς συνέλθωμεν οι λοιποί και άς πράξωμεν τα πρέποντα !
    Και άς εγκαταλείψωμεν τας ... σκουπιδο-εκλογάς ...
    Δεν αποτελούν ΟΠΛΟΝ ημών των Ελλήνων, αλλά των εχθρών ημών !
    Λοιπόν, που ευρίσκωνται οι λοιποί ; ...
    Εφ' όσον, λοιπόν, οι φτωχοί, βασανισμένοι και πονεμένοι είναι οι άνθρωποι ημών, άς πάψωμεν την λοιδορίαν των και την εξύβρισίν των !
    Μόνον της Αγάπης ημών εισίν άξιοι !
    Οι λοιποί άς αναλάβωμεν τας ευθύνας ημών.
    Και πρώτος εγώ !
    Λοιπόν καλώ, άπαντας τους αισθανομένους ότι ανήκουν εις τους ... λοιπούς εις συστράτευσιν και εξέγερσιν εναντίον των Προδοτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότε ηρώτησα "Τι έκανες τα προηγούμενα 30 έτη ;, έπραξα τούτο ουχί προς απάντησιν εσού κυριολεκτικώς, αλλά προς εννόησιν του "Ο χρονικός ορίζων του ... τώρα ..." !
    Καλώς έπραξες και εμελέτησες πολύ !
    Τώρα, όμως, χρεία εστί ... Πράξεων ...
    Γενναίων Πράξεων ...
    Το υπ' εμού γραφέν "Ψήφισες πα.θο.κ., κλπ"
    δεν εγρα΄φη κυριολεκτικώς και πάλιν, αλλά ίνα θέση την σκέψιν εσού εις νέαν οδόν ...
    Ποίος απαίτησεν σχεδόν την ... συμμετοχήν του Λαού ; Ο ... παππού-λιας και η χαζαρο-γοριλίνα του κ.κ.ε. ...
    Ά, ναι ! Και εσύ ...
    Αγανακτείς, έως ... υβρίζεις, τους νεοέλληνας ...
    Επειδή αρνείσαι, ίνα εννοήσης, εκείνον το οποίον οράς ...
    Εκείνοι, τους οποίους υβρίζεις, αποτελούν τα ΘΥΜΑΤΑ ενός ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !
    Ο οποίος Πόλεμος ουδόλως εμφανής εστί ...
    Επειδή δεν διεξάγεται μετά όπλων και σφαιρών ...
    Όμως, περισσώτερον αμείλικτος εστί !
    Διότι εκ της σφαίρας ίσως ιαθείς ...
    Αλλά εκ της πλύσεως εγκεφάλου ; Γνωρίζεις ...
    Τέλος, αγανακτείς μετά των θυμάτων τούτων, τα οποία και υβρίζεις, εν ώ αποτελούν θύματα του στρατοπέδου ημών ... ! Είσαι καλά ; ...
    Πως αλλέως να περιγράψω, ό,τι όράς ; ...
    Εάν επρόκειτο περί Πολέμου μετά όπλων, θα άνοιγες την θύραν του Νοσοκομείου ημών, ίνα ... υβρίσης τους τραυματίας συμμαχητάς ημών ; ...
    ΑΘΕΟΦΟΒΕ !
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα αγαπητέ μου Αρχαίε.Δυστυχώς κάποια πράγματα τά θεωρώ αυτονόητα,προσπαθώ να ειμαι σύντομη και περιεκτική,νά μήν κουράζω και νά μήν γράφω εκθέσεις ιδεών κι ετσι παρεξηγούμαι διοτι αφήνω κενά...στενοχωρούμαι αφάνταστα που δέν εγινα σαφής..αχ αρχαίε μου,εάν ελεγα απαθή εσένα,τότε θά ημουν ενα θρασύ , άδικο ατομο και θά διέπρατα ύβρη (εξυπνη είπα πώς δέν είμαι,οχι ομως πώς ειμαι ανήθικη)...θεωρούσα αυτονόητο πώς εσύ ,(καί σαφώς πολλόι αλλοι συνέλληνες)προσεγγίσατε τό θέμα αποχή,από μια αλλη οπτική και πάντα με γνώμονα το καλό τής πατρίδος μας..εγώ πάλι,μαγεμένη από έννοιες και αξίες οπως αυτη του πολίτη,συνέδεσα τήν απάθεια τών νεοελλήνων με τήν αποχή ..λάθος συλλογισμός;;λάθος ,εντάξει κι εδώ τελειώνει...σέ καμιά ομως περίπτωση δέν θά ελεγα απαθή εσένα..αν είναι δυνατόν!!!!!και μόνον αυτό που προσφέρεις μέσα από αυτήν τήν σελίδα,οπως και ο Εργοδότης από τήν δική του, και μόνον αυτό, είναι μιά τεράστια προσφορά και στήν πατρίδα και στούς συμπατριώτες μας...και οι δύο προσφέρετε τά μάλα..πιστευω πώς ολοι μας είμαστε ψυχωμένοι κι αγαπούμε βαθειά τόν τόπο μας..υποφέρουμε απο τήν γενική κατάσταση και θέλουμε να αλλάξει..ας μεινουμε σε αυτό και ας ενώνουμε τίς δυνάμεις μας σε αυτόν το σκοπό,οσο και οπως μπορει ο καθείς...(κάτι λέει ο εργοδότης πιό πάνω για αυτόν τον ψευτη ηλιο,που πάει κατά τήν δυση...ας θυμηθούμε και τόν ποιητή που λεει "γιά να γυρ'ισει ο ΗΛΙΟΣ θέλει δουλειά πολλή)...λές "δια εξεγέρσεως αλλάζει το καθεστώς τούτο"..μά συμφωνω..αυτό λέω κι εγω δράση..μαζί σου,μαζί σας με ολες τίς δυνάμεις μου...
    χαιρετώ πάντα με σεβασμό και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρε, Αγαπητή εις εμέ Φωτεινή !
    Άπαντες ... μαθητεύωμεν ...
    Γηράσκωμεν, αεί διδασκόμενοι ...
    Ουχί μόνον εσύ !
    Αμοιβαία τα αισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα που το σκέπτομαι, οι συν-Έλληνες "θύματα ανομολογήτου πολέμου" χρειάζονται αρχαιοελληνικου τύπου θεραπεία. Και όχι τις φωνες τις δικες μου! :-)

    Στην αρχαία Επίδαυρο, παρεκτος κι αν ήταν κάτι υπερ-επείγον (πχ που χρειαζόταν χειριουργείο), τον ασθενη τον τακτοποιούσαν κάπου και ...τον παρατούσαν για μέρες!
    Ο λόγος ήταν, πως τον άφηναν να σκεφθει με την ησυχία του. Να σκεφθει πώς έφτασε η ζωη του σε τέτοιο χάλι, υπο ποιες συνθήκες. Άρα, να σκεφθει και πώς θα τις αντιστρέψει!

    Οι Πυθαγόρειοι το έλεγαν πιο καθαρα: Πήι παρέβην; Πήι δ' έρρεξα; Τί δε μοι δέον ουκ ετελέσθη;

    ...

    Αλήθεια, ποιες πράξεις και παραλείψεις ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έφτασαν την Ελλάδα στο σημερινο της χάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επί τέλους !
    Τώρα ομιλείς ως Έλλην !
    Θα αναφέρω μόνον μίαν Πράξιν, ίνα αντιληφθής βαθμιαίως και τα περί ... Ατρειδών ...
    Το εγωϊστικόν και καυλ..... κτήνος, η κλυταιμνήστρα, εφόνευσεν, υποκινουμένη και βοηθουμένη υπό του ΕΧΘΡΟΥ (και ουχί οιουδήποτε ανθρώπου)... αιγίσθου, τον ΝΙΚΗΤΗΝ του τρωϊκού πολέμου ...
    Δια του Πολέμου εκείνου ο Θεός είχεν, ήδη, επιτύχει ως προς το ήμισυ το σχέδιόν του, ίνα λάβη εκ νέου τον Πλανήτην εις χείρας του ...
    Αναλογίσου τον Πλανήτην κατόπιν της Νίκης εκείνης και όπως θα τον είχεν αναμορφώσει ο Αγαμέμνων, δια των στιβαρών χειρών του ...
    Το σχέδιον εκείνον κατέστρεψεν ο ... εγωϊσμός και το μ.... της κλυται-μνήστρας ...
    Ίνα τιμήσουν, δε, το ... τσόκαρον οι εχθροί ημών των Ελλήνων, ανά έκαστον θέρος παρουσιάζουν εις τα Θέατρα της ... Ελλάδος την σχετικήν προς εκείνην τραγωδίαν, άλλά σπανίως την σχετικήν προς τον Αγαμέμνοναν ...
    Αντί, λοιπόν, να φωνασκής εναντίον των φουκαράδων ημών, στρέψον τα "πυρά" εσού εναντίον των εχθρών ημών και τείνον χείραν βοηθείας προς τους ... μαχομένους ακόμη ως πράττεις ούτως ή άλλως !
    Χαίρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.