Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η ... ντώϋτσε ... σκουπιδο-μπάνκ ! ...

Οι Γερμανοί κερδοσκοπούσαν σε βάρος… όλων !

   Και πάλι στο εδώλιο για διαφθορά η Deutsche Bank ! Τελικά, οι κατήγοροι των Ελλήνων και τα «σκληρά καρύδια» της ευρωπαϊκής οικονομίας, αποδεικνύονται συνεχώς όλο και πιο διεφθαρμένοι, ακόμα και σε κράτη που δε θεωρούνται «μπανανίες». Αν και αυτό καταγράφεται σε χώρες με αξιοπρέπεια που επιδιώκουν την πάταξη της διαφθοράς κι όχι της συντήρησης του άθλιου πολιτικού συστήματος, όπως είναι το ελληνικό.
    Ο γενικός εισαγγελέας της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά τεσσάρων στελεχών της Deutsche Bank και κατά της θυγατρικής της Deutsche Bank Securities Korea Co, λόγω του ότι προκάλεσαν με την έκνομη συμπεριφορά τους, την ανεξέλεγκτη πτώση μετοχών στον νοτιοκορεατικό χρηματιστήριο, τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 18,75 δισεκατομμύρια ευρώ!
    Οι νοτιοκορεατικές αρχές δηλώνουν ότι αυτή η τακτική της Deutsche Bank προκαλεί αρνητική εικόνα για τους ξένους επενδυτές οι οποίοι βλέπουν ένα ανεξέλεγκτο σύστημα. Επιπλέον, αυτό το γεγονός είναι στίγμα για τη γερμανική τράπεζα και τη φήμη της.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ν. Κορέας, πέντε από τους υπαλλήλους της Deutsche Bank, στο Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη, συνωμότησαν για να χαλιναγωγήσουν την αγορά, αναγκάζοντας τον χρηματιστηριακό δείκτη Kospi να έχει ανεξέλεγκτη πτώση τα τελευταία δέκα λεπτά της συνεδρίασης της 11ης Νοεμβρίου του 2010.
    Σύμφωνα με την έρευνα των νοτιοκορεατικών αρχών, οι πέντε υπάλληλοι προέβησαν σε πώληση μετοχών αξίας 1,7 τρισεκατομμυρίων ευρώ (!) επί μισή ώρα συνεχόμενα μέχρι και δέκα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με στόχο να προκαλέσουν πτώση του δείκτη. Το γεγονός αυτό απέφερε στη Deutsche Bank «μη δίκαια κέρδη» ύψους 31 δισεκατομμυρίων ευρώ !
   Η Deutsche Bank τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές για διάστημα έξι μηνών, που είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε χρηματιστηριακή εταιρεία στη Νότια Κορέα ! Η ίδια η τράπεζα αρνείται τις κατηγορίες…
    Τέτοια γεγονότα αποκαλύπτουν την ξεφτίλα (ο σίγουρα πιο δόκιμος όρος «ηθική κατάπτωση» είναι ανεπαρκής) του πολιτικού μας συστήματος και την αντίληψη που έχει περί Δικαιοσύνης, αφού οι απειλές για την επιβολή προστίμων εναντίον όσων γερμανικών εταιριών παρανόμησαν έχουν μείνει μόνο στα λόγια.
   (Περισσώτερα εις το κείμενον της Πηγής)
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.