Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Εις το κέντρον του εβραϊκού πουταναριού συμβαίνουν και ταύτα ...

Μανιφέστο-έκπληξη υπέρ των φτωχών από έναν Αμερικανό μεγιστάνα !



    Ο περίφημος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα New York Times, στο οποίο παρουσίασε μία αναπάντεχη πρόταση για φορολόγηση των "υπερ-πλουσίων" στις ΗΠΑ (στους οποίους συγκαταλέγεται φυσικά και ο ίδιος) !      
   Χαρακτηρίζοντας "άδικο και γενναιόδωρο προς τους πλουσίους" το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ, ο Μπάφετ έγραψε ένα... μανιφέστο, που δύσκολα θα περίμενε κανείς από κάποιον με ατομική περιουσία 50 δισ. δολάρια.
   "Την ώρα που οι φτωχοί και η μεσαία τάξη πολεμάνε για εμάς στο Αφγανιστάν, την ώρα που οι περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα, εμείς οι μεγα-πλούσιοι εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε εξωπραγματικές φοροαπαλλαγές", τονίζει το αφεντικό του επενδυτικού ομίλου Berkshire Hathaway. Μέμφεται μάλιστα τους πολιτικούς επειδή "καλομαθαίνουν" τον ίδιο και το σινάφι του, σαν να ήταν οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ "κανένα προστατευόμενο είδος κουκουβάγιας"!
   Ο Μπάφετ ομολογεί ότι αισθάνεται άσχημα που φορολογείται για τα εισοδήματά του με συντελεστή 17,4%, λιγότερο δηλαδή και από τους 20 στενότερους συνεργάτες του. Ο 80χρονος κροίσος προτείνει στη 12μελή "υπερ-επιτροπή" του Κογκρέσου να αυξήσει τη φορολογία εισοδημάτων άνω του 1 εκατ. δολαρίων, ακόμη και των κεφαλαιακών κερδών.
   "Αρκετά μας παραχάιδεψε εμένα και τους φίλους μου ένα Κογκρέσο-φίλος των δισεκατομμυριούχων. Εφτασε η ώρα η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί και να κατανείμει δίκαια τις θυσίες", τονίζει ο μεγιστάνας, σε ένα κείμενο-αντίπραξη στους νεοφιλελεύθερους της Wall Street και στο "Κόμμα του τσαγιού".
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.