Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"Που πάνε τα χρήματα της ... διάσωσης" ;

  Αντιγράφω, ώ Αναγνώστα, εκ του άρθρου υπό τον τίτλον "Επιζήμια και εξευτελιστική η συμφωνία δανεισμού 130 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία που δεν μας λένε", άρθρο κάποιου Λεωνίδα Βατικιώτη, το οποίον εδημοσιεύθη εις το εν κυκλοφορία τεύχος (61) του μηνιαίως εκδιδομένου εντύπου HELLENIC NEXUS :

Εφαρμόζονται ή όχι τα Μνημόνια ;
   ..........
   .........
   Το που πήγαν τα χρήματα της Ελληνικής Διάσωσης το απέδειξε με τον πιο παραστατικό τρόπο στη βρετανική εφημερίδα "The Telegraph", στις 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Ντάνιελ Χάναν, βρετανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής. Το άρθρο του, με τίτλο Που πάνε τα λεφτά της διάσωσης, αποτελούνταν από πέντε αράδες κυριολεκτικά και ένα σχήμα ! Σε αυτές τις πέντε αράδες έλεγε : "Αν απορείτε γιατί η Ελλάδα συμπεριφέρεται τόσο ατίθασα με τα λεφτά που της προσφέρονται, εστιάστε σε αυτό το σχήμα". Ακολουθεί μια "στατιστική πίτα", όπως λέγεται, που παρουσιάζει την κατανομή των χρημάτων της διάσωσης. Το 40 %, δηλαδή η μερίδα του λέοντος, πάει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, το 23 % σε Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το 18 % στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μόνο το 19 % δαπανάται από την Ελλάδα !
   Συνέχιζε, λοιπόν, το  άρθρο : "Για κάθε ευρώ που δίνεται στην Ελλάδα, οι Ελληνικές Αρχές δαπανούν 19 σεντς, τα υπόλοιπα πηγαίνουν στη διάσωση των τραπεζών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των κακών τους επενδύσεων. Για μια ακόμη φορά, οι φτωχοί διασώζουν τους πλούσιους". Να τονιστεί, μάλιστα, πως ο συγγραφέας του άρθρου ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα της Αγγλίας. Παρόλα αυτά, δεν διστάζει να αποδείξει ότι η διάσωση της Ελλάδας δεν ήταν παρά ένας καλά συγκαλυμμένος τρόπος για να διασωθούν οι τράπεζες.
   Την ίδια ώρα, περιττό να ειπωθεί ότι το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος, που έχουν στη διάθεσή τους τα σχετικά στοιχεία, ποτέ δεν μας έχουν προσφέρει μια σχετική ενημέρωση, ενώ αντίθετα, κατόπιν οδηγιών των πολιτικών τους ηγεσιών (Β. Βενιζέλος και Γ. Προβόπουλος), δίνουν άλλοθι στους Τροϊκανούς για νέες, πιο αφόρητες πιέσεις !
   ........................
   .......................
Που πάνε τα χρήματα της διάσωσης ;
1. Μη Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα            40 %
2. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα                             18 %
3. Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα                 23 %
4. Ελληνικές δαπάνες                                             19 %
     (Πηγή : The Telegraph, 8 Φεβρουαρίου 2012)

   Αρχαίος : Ως φαίνεται ακόμη και ο εν λόγω βρετανός λογίζει ως ... ξένα τα Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ήτοι τις σκουπιδο-τράπεζες ! Γνωρίζει καλώς ο άνθρωπος, ότι και οι τράπεζες της Ελλάδος ανήκουν εις ξένους και εις ... ξενόφρονας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.