Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η ΕΛΛΑΣ αποτελεί τους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ! Η Γη των Ελλήνων αποτελεί ευλογημένον τόπον ! Καλιεργήσατε την Γην και πωλήσατε εις τους βαρβάρους τα προϊόντα της ! Θα τα αγοράσουν, επειδή εκείνοι γνωρίζουν, αντιθέτως προς υμάς, ότι η Γη των Ελλήνων αποτελεί ευλογημένον τόπον !

   Εκ του άρθρου υπό τον τίτλον "ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, Η ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" της Λίλας Σταμπούλογλου, δημοσιευθέν εις το τρέχον τεύχος, 61, Μάρτιος 2012, του εντύπου HELLENIC NEXUS, αναδημοσιεύω έν ενδιαφέρον τμήμα, προς ενημέρωσιν των Αναγνωστών του Ιστολογίου εμού :

   ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

   Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι η Κρήτη εξάγει κάθε χρόνο στην Αμερική πάνω από ένα τόνο παγωτού, φτιαγμένου από αγνό πρόβειο γάλα. Ή ότι εξάγει χοχλιούς στη Γαλλία, λάβδανο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία, γκαγκάλες (παραδοσιακό ζυμαρικό) σε πολλές χώρες της Ε.Ε., θυμαρίσιο μέλι και πετιμέζι στην Αμερική και την Ιαπωνία.
   Δύσκολα, επίσης, θα φανταζόταν κάποιος ότι, το 2011, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Καθημερινής, το πέμπτο εξαγώγιμο είδος της Ελλάδος προς τις ΗΠΑ ήταν τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη και ο συναφής εξοπλισμός τους, που αποστέλλονται για σκράπ ή πωλούνται σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αντίστοιχα, η τουρκία αγοράζει από  την Ελλάδα μεταχειρισμένα φέρι μπόουτ, τα οποία αποτελούν το 18ο εξαγώγιμο Ελληνικό είδος προς τη συγκεκριμένη χώρα.
   Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι το Παρίσι, που θεωρείται πρωτεύουσα της μόδας και της αρωματοποιίας, εισάγει ρούχα, αρώματα και καλλυντικά από Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ η Σιγκαπούρη εισάγει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και εξαρτήματα αυτοκινήτων.
   Τα παραπάνω παραδείγματα, που δεν είναι βέβαια τα μοναδικά "περίεργα" του εξαγωγικού εμπορίου, αποτελούν μια τρανταχτή απόδειξη ότι το πεδίο δράσης για τους Έλληνες εξαγωγείς έχει
εκατοντάδες ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι πάντα ευδιάκριτες".
   ΑρχαίοςΜόνην διαφωνίαν εμού ως προς τα ως άνω καταθέτω την σχετικήν προς το "ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ". Πέραν των εξαγωγών ... σανίδας σωτηρίας αποτελούν ΚΑΙ ο Τουρισμός ΚΑΙ η Ναυτιλία !      
   Όμως, ... πλοίον σωτηρίας αποτελεί η απαίτησις εκ μέρους της Κυβερνήσεως "ημών", όπως καταβάλουν οι φορολογούμενοι της βλακο-γοτθίας αφ' ενός "το κατοχικόν δάνειον", αφ' ετέρου "τας πολεμικάς αποζημιώσεις" ! 
   Και επειδή τοιαύτη Κυβέρνησις δεν υφίσταται και ούτε θα υπάρξη, μοναδικόν μέσον σωτηρίας ημών και της Ανθρωπότητος αποτελεί ... ο στόλος αστροπλοίων των Ελλήνων του Ουρανού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.