Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ώστε ... κινδυνεύωμεν, ώ ... ρούπα-κιώτη, αλλά , ... ευτυχώς, δεν ... επνίγημεν ακόμη ... "ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ", ως λέγουν μεταξύ των οι στρατιώται, "ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΤΕ" ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Ρουπακιώτης : Κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τη διαφθορά
   Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης επισήμανε τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της διαφθοράς, λέγοντας: «Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα… η μικρή και μεγάλη διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας».
   Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του σε ημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς που διοργάνωσε η Βουλή, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι «από τα σπάργανα του το ελληνικό κράτος δανειζόταν είτε σε χρήμα είτε σε τρόφιμα είτε σε εξοπλιστικά. Είναι επισφαλές να εντοπίσω ποια ήταν τα χρόνια της μεγάλης κρίσης λόγω διαφθοράς. Άλλοι λένε με το σχέδιο Μάρσαλ, άλλοι για την δικτατορία άλλοι μετά την μεταπολίτευση. Το βέβαιο είναι ότι ως σήμερα κινδυνεύουμε να πνιγούμε από τη διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Γιατί η μεγάλη και η μικρή διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας. Κάνουμε νόμους έχουμε νόμους. Θα σώσουνε την κοινωνία από τη διαφθορά; Δεν μπορώ να το πω. Πρέπει όμως να συμπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν στους νόμους». Πρόσθεσε δε πως «Από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνέπειες της διαφθοράς χάθηκε η πίστη του πολίτη στη θεσμική οργάνωση της κοινωνίας. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, γιατί οι πολίτες στη μεγάλη κρίση αναζητούν να ακουμπήσουν κάπου. Ένα κόμμα έρχεται και υπόσχεται να δίνει λύσεις υποκαθιστώντας τους νόμους. Λέει θα πάρει στα χέρια του το νόμο και καταλύει το νόμο. Αν οι πολίτες δεν πιστεύουν στη θεσμική οργάνωση και αναζητούν τέτοιες λύσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Άλλος δρόμος από την θεσμική οργάνωση δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν».
   Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι μετα τις αποφάσεις του Eurogroup δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις «σύντομα, κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού. Τώρα που ανέπνευσε η χώρα είναι ώρα να ανοίξουμε την ατζέντα και στα θεσμικά ζητήματα. Το 2013 μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος και να εντάξουμε στο δημόσιο διάλογο το πώς θα θωρακίσουμε καλύτερα τους θεσμούς».
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.