Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Και εφ' όσον ο Πρεσβευτής των γαμημένων πολιτειών Αμερικής ... δεν συμφωνούσε, έπρεπεν, ίνα ... απολύσετε τον Στρατηγόν ; ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !


    Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας διαµαρτυρήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δηµήτριος Γράψας σε γεύµα του µε τον Αμερικανό πρέσβη Daniel Speckhard το Φεβρουάριο του 2009. Όπως προκύπτει από απόρρητο τηλεγράφηµα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks, ο Έλληνας Στρατηγός του επεσήμανε ότι η Τουρκία αποτελεί «απειλή ασφαλείας» για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, «αυτό επηρεάζει τι αγοράζει η Ελλάδα, πώς η Ελλάδα οργανώνει και αναπτύσσει τις δυνάµεις της και αν η Ελλάδα µπορεί να διαθέτει επιπλέον δυνάµεις σε ειρηνευτικές αποστολές».
    Ο Αµερικανός πρεσβευτής τού απάντησε ότι δεν συµφωνούσε και ο Στρατηγός Γράψας σηµείωσε ότι ήθελε να κρατήσει την ένταση µε την Άγκυρα σε χαµηλό επίπεδο, αλλά «οι Τούρκοι το έκαναν πολύ δύσκολο». Πρόσθεσε ότι «οι Τούρκοι φέρονται σαν παιδιά στο Αιγαίο, επιδεικνύοντας πατριωτική υπερβολή», υπενθυµίζοντας, πάντως, ότι ο ίδιος και το ΓΕΕΘΑ ήταν «ώριµοι και θα δρούσαν υπεύθυνα». Ο Στρατηγός Γράψας εξέφρασε την άποψη ότι, παρά τις συχνές επαφές ανάµεσα στις Ένοπλες Δυνάµεις των δύο χωρών, «τα µεγάλα θέµατα που µας χωρίζουν είναι “εθνικά” και πρέπει να λυθούν σε πολιτικό επίπεδο». Το µόνο που µπορούν να κάνουν οι Ένοπλες Δυνάµεις, υποστήριξε, είναι να δηµιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να µπορέσουν οι πολιτικοί να λύσουν τα προβλήµατα, αλλά, «στην Τουρκία οι πολιτικοί είναι απρόθυµοι να έρθουν σε αντιπαράθεση µε τον Τουρκικό Στρατό µε µια τέτοια ατζέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.