Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ο ... αυστριακός του 1821 ...

   "Υπήρχεν εις τας Αθήνας ο κύριος Γρόπιους, Υποπρόξενος της Αυστρίας. Ούτος, όσας επροξένει δυσκολίας πρότερον εις την κυρίευσιν του Φρουρίου παρά των Ελλήνων, τόσον ωφέλησεν έπειτα ανακαλύψας το της Κλεψύδρας ύδωρ, ως ειδήμων της Ελληνικής Ιστορίας", Κάρπου Παπαδοπούλου, "Ανασκευή των εις την ιστορίαν των Αθηνών αναφερομένων περί του Στρατηγού Οδυσσέως Ανδρούτσου, του Ελληνικού Τακτικού και του Συνταγματάρχου Καρόλου Φαβιέρου", σελίς 18, εκδόσεις "βεργίνα".
   Ώστε, ώ Αναγνώστα, εκτός των τούρκων, ως ήτο λογικόν, δυσκολίας εις την εκπόρθησιν του εν τη Ακροπόλει φρουρίου των τούρκων επροξενούσεν και ο ... υποπρόξενος της αυστρίας !
   Σύμμαχος των τούρκων και ο αυστριακός ; ... 
   Επρόκειτο περί αυστριακού, ήτοι γερμανού, ή περί ... "Σκουπιδιού του Πλανήτου"; ...
   Τίνος λόγου ένεκεν η αυστρία ετήρει Προξενείον εις ... ασήμαντον χωρίον (ως ήσαν τότε αι Αθήναι) της οθωμανικής αυτοκρατορίας ; ...
   Τίνος λόγου ένεκεν τηρούν εν Αθήναις, έως και σήμερον, ... αρχαιολογικάς ... σχολάς ; ...
   Ώστε, κατόπιν (ήτοι ότε αντελήφθην, ότι δεν δύναται, να διακόψη την ορμήν των Αθηναίων προς πόλεμον και απελευθέρωσιν εκ των τούρκων) ... "ωφέλησεν" τούτους ... Συμφώνως προς την παροιμίαν ... "Χέρι που δεν μπορείς, να δαγκώσης, φίλα το" ... Ώστε, μετά βεβαιότητος, να ελέγξης τας κινήσεις τούτου και, ... αργότερον (δοθείσης ευκαιρείας) το ...δαγκώνεις ή το κόπτεις εξ ολοκλήρου ...
   Ώστε, ώ Αναγνώστα, οι επί κεφαλής των εν Ελλάδι Πρεσβειών των βαρβάρων (και επί οθωμανικής κυριαρχίας) ήσαν ... "ειδήμονες της Ελληνικής ιστορίας" ... Τούτο ισχύει έκτοτε, έως και σήμερον ! 
   Τα Σκουπίδια και οι βάρβαροι γνωρίζουν καλώς την ιστορίαν των Ελλήνων και της Ελλάδος, μετά πάσης λεπτομερείας ! 
   Οι Έλληνες δεν πρέπει, να την ... γνωρίζουν ... 
   Διότι, εάν την γνωρίσουν, τότε θα αρθούν εις το ύψος των αρχαίων προγόνων των ...
   Προς καταστροφήν ... αυστριακών, άγγλων, γάλλων, πορτογάλλων και εν γένει απάντων των εχθρών ημών ... 
   ...

2 σχόλια:

  1. ***Τα Σκουπίδια και οι βάρβαροι γνωρίζουν καλώς την ιστορίαν των Ελλήνων***

    Και την Μυθολογία! Και την Μυθολογία!

    ***Οι Έλληνες δεν πρέπει, να την ... γνωρίζουν ...
    Διότι, εάν την γνωρίσουν, τότε θα αρθούν εις το ύψος των αρχαίων προγόνων των***

    Και όχι μόνον. Θα βρουν και τους ...κρυμμένους θησαυρους, αυτους, των οποίων την ύπαρξη έχουν υποψιαστει, και τους οποίους αγωνίζονται εδω κι αιώνες να βρουν και να οικειοποιηθουν τα ...Σκουπίδια!

    Και τότε θ' ακολουθήσει γλέντι τρικούβερτο... και θ' αναστενάξουν -οπισθογεμώς πως- τα ...Σκουπίδια... Όπως αναστέναξαν με την αποκάλυψη των ενόχων του εμπρησμου της συναγωγης των Χανίων!

    (Όμως... Πονάνε, ωρε, τα παλληκάρια; :-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μυθολογία αποτελεί ιστορίαν, αγαπητέ, και ουχί ... μύθους, ήτοι ... παραμύθια. Δι' ό και δεν ανεφέρθη επί πλέον εις ταύτην.
    Εάν δεν ήτο Ιστορία, τότε δεν θα ηδύνατο ο, ... έμπορος ... λουλακίου, σλή-μαν, να θέση υπό την μασχάλην του την ΙΛΙΑΔΑΝ και δι'αυτής, εν είδει Χάρτου, να οδηγηθή, εις το να ανακαλύψη την υπό τόνους λάσπης ταφείσαν Αρχαίαν Ολυμπίαν, τας Μυκήνας, την Κνωσόν, την Τροίαν, κλπ, κλπ.
    Η Μυθολογία αποτελεί την ΑΠΩΤΑΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ των επί του Πλανήτου τούτου ΕΛΛΗΝΩΝ και, ως εικός, και του ιδίου του Πλανήτου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.