Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τούτο επρότεινον προ καιρού, αλλά εσύ ... εκάθευδες ... ΤΩΡΑ, ... αιφνιδίως πως, ... είδες ... φως ... Ατομικόν ; ... Καριέρας ; ... Ομού μετά του ΚΡΥΠΤΟ-εβραίου ... τζίμπρε ή τσίπρα ! ... ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΕΙΣ ΜΕΤΩΠΟΝ ... ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ... Τούτου ένεκεν ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΩ και εγώ εις ... ΜΕΤΩΠΟΝ εβραιο-συνδικαλισμού ! ...

Φωτόπουλος : «Πολυήμερες απεργίες για να πέσει το σύστημα»


    «Μπλόκο στο σύστημα με πολυήμερες απεργίες» εξήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ανάγκη χιλιάδων προσλήψεων που πρέπει να γίνουν στη ΔΕΗ.
    «Δεν γίνεται να σταματήσουμε τη μπουλντόζα της τρόικας με 24ωρες τουφεκιές στον αέρα. Όσες 24ωρες και να κάνουμε, 10, 20, 30, 40, 50, το σύστημα τις αντέχει. Το ξέρει αυτό ο λαός, γι’ αυτό και δεν συμμετέχει στις απεργίες. Μόνο αν αγωνιστούμε, μόνο αν μπλοκάρουμε νευραλγικούς τομείς, και ασκηθεί συντονισμένη πίεση για πολλές ημέρες, μόνο έτσι θα πέσει το σύστημα», είπε ο κ. Φωτόπουλος.
    Επρόκειτο για ομιλία που είχε μεταξύ των άλλων αποδέκτες τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλο, με τον οποίο είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σύνεδροι γιούχαραν τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ Φ.Κολεβέντη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
    «Οι απειλές κυβέρνησης και τρόικας δεν μας πτοούν. ‘Η αυτοί ή εμείς. Αυτό θα κάνουμε σύνθημα και θα αγωνιστούμε να γίνει σύνθημα και στη ΓΣΕΕ, γιατί δυστυχώς σήμερα δεν είναι», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Φωτόπουλος.
Παρόντες- απόντες…
    Χθες, πρώτη ημέρα του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, και απουσίαζαν από αυτό εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). Αντίθετα παρόντες ήταν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Πετράκος), ΚΚΕ (Μ.Παπαδόπουλος) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (Ι. Μανώλης). Παρών από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν και Α. Κολλάς (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ).
    Με τον κ. Κολλά, όπως άλλωστε και με τους κ.κ, Γ. Γαβρίλη, Ζ. Πέπε (Αυτόνομη Παρέμβαση - συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ), οι απόψεις του κ. Φωτόπουλου συμπλέουν, όπως διαπιστώθηκε και σε πρόσφατη σύσκεψη στελεχών - εκπροσώπων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που συγκάλεσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ εν όψει των κινητοποιήσεων για να μην περάσει το νέο πακέτο των μέτρων.
    Κατά τα λοιπά, ο κ. Φωτόπουλος καταφέρθηκε χθες και κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά "είναι πράξη ασέβειας στο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν παρευρίσκεται στο συνέδριο μας ο αρμόδιος υπουργός", καθώς επίσης και της ΡΑΕ αποκαλώντας την «πληρωμένο διαιτητή» για τη στάση της στο θέμα της Αλουμίνιον.
    Πέραν των πολυήμερων απεργιών ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια -οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών- καθώς και να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3.500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
    Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ που ξεκίνησε χθες, διαρκεί τρεις ημέρες, και αύριο Τρίτη διεξάγονται εκλογές για την εκλογή νέας διοίκησης, όπου η ΠΑΣΚΕ κατεβαίνει με δύο ψηφοδέλτια (Φωτόπουλος, και Αδαμίδης), όπως και η ΔΑΚΕ (Καράς, Κατσαρός), και από ένα το ΚΚΕ, και το ΣΥΡΙΖΑ.

 www.energypress.gr/.../Fwtopoylos-:-Poly..
ΘΟΥΡΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.