Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εάν, λοιπόν, ώ ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-μπάρακ, δεν επιθυμείς ... διασπορά των πυρηνικών όπλων, ... ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ πυρηνικά και ... "άλλα" όπλα ! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΝ ! (Αντελήφθης, ώ ... ισραηλο-fence ; ...)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ EHUD BARAK
«Πυρηνική δύναμη σε λίγα χρόνια η Τουρκία εάν το Ιράν αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής»!
   Για ντόμινο εξελίξεων με απρόβλεπτες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προειδοποίησε  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak σε περίπτωση που το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Το ντόμινο αφορά, κατά τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph τις προσπάθειες των άλλων χωρών της περιοχής –και ιδιαίτερα της Τουρκίας – να αποκτήσουν και αυτές πυρηνικά όπλα.
   «Η Σαουδική Αραβία θα γίνει πυρηνική δύναμη σε ίγες εβδομάδες σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι ίδιοι, ενώ η Τουρκία θα γίνει πυρηνική δύναμη σε λίγα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο E. Barak, για να συνεχίσει λέγοντας «πως μετά από αυτό σύντομα θα ακολουθήσει η Αίγυπτος με ένα γεωπολιτικό σκηνικό που λίγο θα διαφέρει από ένα εφιάλτη καθώς κανείς δε θα ξέρει εάν πυρηνικό υλικό καταλήξει στα χέρια τρομοκρατών».
   Το γεγονός ότι ο υπουργός  Άμυνας του Ισραήλ κάνει λόγο για τις τρεις συγκεκριμένες χώρες μόνο τυχαίο δεν είναι και δεν σχέση με την προσπάθεια του ίδιου να ισχυροποιήσει το μέτωπο εναντίον του Ιράν.
   Το Ισραήλ έχει επιχειρηματολογήσει σε βάθος, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι θέσεις του είναι λίγο πολύ γνωστές, για να επιχειρήσει να πείσει εκ νέου το διεθνή παράγοντα για την αναγκαιότητα μιας επίθεσης. Άλλωστε οι αποφάσεις λαμβάνονται σε άλλο επίπεδο από αυτό των δηλώσεων.
   Επομένως  οι δηλώσεις του Barak προσλαμβάνουν άλλη διάσταση καθώς αυτές προέρχονται από αξιόπιστες ισραηλινές πηγές.
   Προφανώς το Τελ Αβίβ κάτι ξέρει. Το πόσο μια πυρηνική Τουρκία θα επηρεάσει και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις είναι αυταπόδεικτο.
   Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει δορυφοριοποιηθεί από τη γείτονα χώρα – σε πάρα πολλά επίπεδα- και αυτό αναμένεται να γίνει πλέον έντονο τόσο με το ξεκίνημα των παραδόσεων των F-35 στην τουρκική Αεροπορία όσο φυσικά και με το χειρότερο δυνατό σενάριο της απόκτησης πυρηνικών όπλων.
   Από εκεί και έπειτα η φθίνουσα πορεία του ελληνισμού, σε σχέση με τις υποχωρήσεις που θα εξαναγκαστεί να κάνει σε όλο το φάσμα  των ελλη-τουρκικών σχέσεων θα αποκτήσει χαρακτήρα χιονοστιβάδας.
  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.