Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μόνον εν Ελλάδι δεν ... φύεται το ... δένδρον της ... καθαιρέσεως Αξιωματούχου τινός ... Ένεκεν του ότι, άπαν το Πολιτικόν Σύστημα ... καθαιρετέον εστί !

Καθαιρέσεις στη Μόσχα λόγω ευθυνών για την τρομοκρατική επίθεση
   Ο Αντρέι Αλεξέεφ, υποστράτηγος και αρμόδιος διευθυντής για την ασφάλεια των μεταφορών στην κεντρική Ρωσία του υπουργείου Εσωτερικών, καθαιρέθηκε σήμερα λόγω ευθυνών του στην τρομοκρατική επίθεση ατο αεροδρόμιο της Μόσχας.    Την καρατόμησή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος σε σύσκεψη με επιτελικά στελέχη ασφαλείας στην κατοικία του στο Γκόρκι στα περίχωρα της Μόσχας.
   Επίσης, αποστρατεύτηκαν ο διοικητής του τμήματος του αεροδρομίου Νταμαντιέντοβο και οι δύο υποδιοικητές του.

«Δεν πρέπει όμως να τελειώσουμε εδώ, αυτοί είναι ανώτεροι αρχηγοί» είπε και ζήτησε... προτάσεις για περαιτέρω αποπομπές από τον υπουργό των Εσωτερικών Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο οποίος επικρίθηκε σφοδρά από επιφανείς κοινοβουλευτικούς για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στη δράση της ρωσικής Αστυνομίας.



   Από τις επικρίσεις Μεντβέντεφ δε γλίτωσε ούτε η Αστυνομία, η οποία κατηγορείται ότι κρατά παθητική στάση και στην καλύτερη περίπτωση ασχολείται με τους μετανάστες, ενώ θα έπρεπε να φροντίζει καθημερινά και όχι περιστασιακά την ασφάλεια των δημόσιων χώρων.

Στο μεταξύ, μέρος των τρομοκρατών, που είχαν αποσταλεί στη Μόσχα το Δεκέμβριο για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στις γιορτές του Ιανουαρίου έχει ήδη συλληφθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο αντιστράτηγο Βλαντίμιρ Κουλακόφ, πρόεδρο επιτροπής της ρωσικής Άνω Βουλής (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας).


   Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι ο βομβιστής φώναξε δυνατά το όνομά του, την ηλικία του, 35 ετών και τον τόπο καταγωγής του πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά. Τα στοιχεία, που έχουν καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας αναλύονται από τις Αρχές με σκοπό να εντοπιστούν πιθανές διασυνδέσεις του με γνωστές ισλαμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες.


   Σε ολόκληρη τη ρωσική πρωτεύουσα και τα περίχωρά της οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες λόγω του σημερινού πένθους, ενώ εκατοντάδες Μοσχοβίτες προσέρχονται στο σημείο της έκρηξης ή στο αεροδρόμιο Νταμαντιέντοβο και αφήνουν λουλούδια στο σημείο που 35 συμπολίτες τους άφησαν την τελευταία τους πνοή. Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, καθώς και κέντρα διασκέδασης έχουν ακυρώσει τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των νεκρών της επίθεσης.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.