Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μην ... ανησυχήτε ! Από αλλούθε θα σας έλθη η ... Ποντιακή ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

   Aνησυχεί το Ισραήλ για ανατροπή του Χ.Μουμπάρακ
   Υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του μπροστά στον κίνδυνο πτώσης του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Την Πέμπτη ένας υπουργός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε δηλώσει ότι εκτιμά πως ο Μουμπάρακ είναι αρκετά δυνατός για να ξεπεράσει το κύμα των διαμαρτυριών.
   «Το πιο ανησυχητικό είναι το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην χώρα της Μέσης Ανατολής με τη μεγαλύτερη επιρροή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

   Υπογράμμισε «τους στρατηγικούς και οικονομικούς δεσμούς υψηλής σημασίας» μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, της πρώτης αραβικής χώρας που υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ. Εκτίμησε παρόλα αυτά ότι «το καθεστώς θα αντέξει».

   Το Ισραήλ εξακολουθεί να διατηρεί μία διακριτική στάση απέναντι στα γεγονότα στην Αίγυπτο. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε χθες Παρασκευή γραπτή εντολή στους υπουργούς και τους εκπροσώπους Τύπου να μην εκφράζονται δημόσια για το θέμα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

   Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, που είναι σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία στο Κάιρο, κάνει εντατικές διαβουλεύσεις για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε πηγή μέσα από το υπουργείο.

   Οι οικογένειες των μελών των ισραηλινών διπλωματών στο Κάιρο και περίπου 40 πολίτες του Ισρασήλ αναχώρησαν σήμερα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα με ειδική αεροπορική πτήση , αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

 

   "Αεροσκάφος που ναυλώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μεταφέροντας τις οικογένειες των ισραηλινών διπλωματών και 40 πολίτες που βρέθηκαν στο Κάιρο για επιχειρηματικές δουλειές και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στο Ισρασήλ" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

 

   Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο παρέμεινε στο Κάιρο.
Ενας υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του μπροστά στον κίνδυνο πτώσης του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. 


   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.