Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Να καταβάλης φόρους, ότε το υστέρημα εσού μεταβάλλεται εις ... λίπος στον σκουπιδο-πάγκαλο ; ...

 Κίνημα NPD (No paid taxes)  

    Έχω πληροφορηθεί ότι αναπτύσσεται ένα καινούργιο κίνημα που από ορισμένα άτομα χαρακτηρίζεται κίνημα NPD (No paid taxes)
    Υπάρχουν άτομα, που επειδή έχουν πρόβλημα επιβίωσης, όπως άνεργοι και ηλικιωμένοι, παράγουν αγροτικά προιόντα όπως ελαιόλαδο, αρνιά και κατσίκια ή προιόντα οικοτεχνίας, όπως κάλτσες και μάλλινα
   Αυτά τα προιόντα διατίθενται χέρι με χέρι πληρώνοντας ελάχιστους ή και καθόλου φόρους χωρίς να επιβαρύνονται οι παραγωγοί με ενοίκια και άλλα έξοδα.
   Πιστεύω ότι αυτό το πράγμα για την ώρα γίνεται σε μικρή κλίμακα και χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση.
    Αυτό το γεγονός μου φέρνει μνήμες από την εποχή της σοβιετίες που υπήρχαν ελάχιστα αγαθά για τον κόσμο και η διακίνησή τους γινόταν στη μαύρη αγορά.
    Φυσικά αυτά τα προιόντα φτάνουν στο τελικό καταναλωτή σε χαμηλές τιμές αφού δεν πληρώνεται ΦΠΑ και μπαίνει στο περιθώριο όλο το κηφηναριό εμπορίας και διακίνησης. 

   Φυσικά η αμοιβή πηγαίνει στον άνθρωπο που κοπιάζει και παράγει το προιόν.
    Ακόμα θέλω να τονίσω ότι έστω και με αυτό το τρόπο ενισχύεται η παραγωγή και δεν προσφέρονται υπηρεσίες και αέρας κοπανιστός όπως έχουμε συνηθίσει να πουλάμε καθισμένοι πίσω από έναν υπολογιστή.
    Θα ήθελα να με πληροφορήσουν αν κάποια άτομα από το olympia.gr έχουν ακούσει κάτι σχετικά με το θέμα, γιατί αν και έχω ψάξει στα forum δεν έχω βρει κάποιες πληροφορίες. Τέλος δεν νομίζω αυτά τα άτομα να είναι οργανωμένα διαδικτυακά.

   σσΟ: Και να μην υπάρχει αυτό το κίνημα, θα πρέπει να δημιουργηθεί στα πρότυπα της Αργεντινής. Ήταν το κίνημα που έσωσε από την πείνα και ανέβασε το φρόνημα του λαού, ώστε να μπορέσει να στείλει τους δυνάστες του στον αγύριστο.
    Όποιος γνωρίζει κάτι, όποιος ξέρει παραγωγούς που ταιριάζουν στην πιο πάνω περιγραφή, ας μας στείλει πληροφορίες, για να ενισχύσουμε, όπως μπορούμε.

   Πηγή : roufianakos+olympia 
   Αρχαίος : """ Αφού μαζί τα φάγαμε, γιατί θα πληρώσουμε ... χώρια" ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.