Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τα καταστήματα καθαριότητος ενδυμάτων ! (Ε)


   Ως γνωστόν τοις πάσι, οι νεο-Έλληνες την ημέραν της εβδομάδος, ήτις καλείται ( ... άγνωστον τίνος λόγου ένεκεν ...) Σάββατον, προβαίνουν εις τας εργασίας εκείνας, τας οποίας αδυνατούν, όπως επιτελέσουν διαρκούντων των λοιπών ημερών της εβδομάδος, αι οποίαι και ονομάζωνται εργάσιμοι.
   Εις την εν λόγω πρακτικήν ετέθη εμπόδιον τι !
   Η διοίκησις, προφανώς, των καταστημάτων καθαριότητος (ήτοι των Καθαριστηρίων, ως ονομάζωνται) ητήθη και εκατόρθωσεν την υπό του Κράτους "μας" καθιέρωσιν της ημέρας του Σαββάτου ως αργίας, ως προς τα "Καθαριστήρια" !

   Ούτω πως, ο Πολίτης αδυνατεί, όπως επιμεληθεί της ανάγκης του περί παραδώσεως ή παραλαβής των ενδυμάτων του, διαρκούσης της ημέρας του Σαββάτου, και τυρρανάται, πράττων τούτο, τας εργασίμους ημέρας.
   Εάν οι ιδιοκτήται των εν λόγω καταστημάτων και, πρωτίστως, η Διοίκησις του ... συνδικαλιστικού αυτών οργάνου, επεθύμουν την κατάκτησιν ... πενθημέρου εργασίας, ηδύναντο, όπως αιτηθώσιν την καθιέρωσιν ως αργίας π.χ. της ημέρας της Δευτέρας.
   Ούτω πως, και πενθήμερον εργασίαν θα είχον ... κατακτήσει και ο Πολίτης θα διευκολύνετο εις την ανάγκην παραδώσεως και παραλαβής των ενδυμασιών του εις το κατάστημα καθαριότητος !

   Προς τι, λοιπόν, η καθιέρωσις του Σαββάτου ως αργίας ; ...
   Μήπως, ένεκεν του λόγου, ότι η ημέρα του Σαββάτου ήτο αφιερωμένη, ακόμη και διαρκούσης της εποχής της νεωτάτης αρχαίας Ελλάδος, εις την λατρείαν του ... γαϊδάρου, ήτοι του, πατέρα του σατανά, του αρχι-σκουπιδιού του ... κρόνου ; ...  !!! 
   Μπά ... !
   Συνωμοσίαι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.