Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η ... πτωχή ΕΛΛΑΣ ... πλουταίνει τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "ΜΑΣ" και τους βαρβάρους .... χούφτεν-χάφτεν ...

Ε.Βασιλάκος για ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλο : "Ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον"

   Σε κατάθεση-κόλαφο στην Επιτρόπή Εξοπλισμών της Βουλής κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τα πεπραγμένα του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά τη νέα σύμβαση-τροποποίηση του εκυγχρονισμού των υποβρυχίων Type 209, αλλά και τις πληρωμές που έκανε στη Thyssen Marine Systems, προχώρησε ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος στην Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο την περίοδο από το 2002 μέχρι σήμερα. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αποφάσεις που προκάλεσαν μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο (417 εκατ. ευρώ), παρά τις προιδοποιήσεις που του είχε απευθύνει.
   Συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι  κατέβαλε 300.000.000 ευρώ στους Γερμανούς μετρητά από τα υπόλοιπα των συμβάσεων "Αρχιμήδης" και "Neptune II", ενώ τον είχε προειδοποιήσει ότι οι Γερμανοί μπορούσαν να υπαναχωρήσουν και να καταγγελουν την σύμβαση για τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων, όπως και έινε.
   Επίσης τον κατηγόρησε ότι με την σύμβαση επιβάρυνε επίσης κατά 117.000.000 ευρώ το δημόσιο αφού αυτά δεν ήταν "αννταλλακτικά για τα 214" όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά εξαρτήματα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των Type 209 και τώρα είναι άχρηστα! Επίσης αναφορικά με την σύμβαση ναυπήγησης των δύο υποβρυχίων (αυτή που κατήγγειλαν οι Γερμανοί 7 μήνες μετά την υπογραφή της γιατί δεν τους πληρώνει ο Ι.Σάφα) είπε ότι για το φιάσκο είτε ευθύνεται η πολιτική ηγεσία είτε παρασύσρθηκε από την στρατιωτική.
   defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.