Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ώστε, οι ... Έλληνες κλέπτουν το Δημόσιον ; ... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !


Βρετανικό ΥΕΘΑ : Αγνοείται η τύχη στρατιωτικού υλικού αξίας 7 δις ευρώ


   Όσο και αν ακούγεται απίστευτο το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν μπορεί να εντοπίσει και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στρατιωτικό υλικό αξίας 7 δις ευρώ σύμφωνα με έγγραφο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που αποδεσμεύτηκε πρόσφατα. Το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι η Εθνική Υπηρεσία Λογιστικού Ελέγχου δεν μπόρεσε την περίοδο 2009-2010 να εντοπίσει στρατιωτικό υλικό αξίας 7 δις ευρώ.
   Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει το 14% των περιουσιακών στοιχείων σε στρατιωτικό υλικό του Υπουργείου των οποίων η αξία φτάνει τα 50 δις ευρώ. Τα υλικά που δεν μπορούν να εντοπιστούν περιλαμβάνουν ανταλλακτικά και λοιπό υλικό συνολικής αξίας 6,2 δις ευρώ και στρατιωτικό υλικό 800 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων φορητού οπλισμού αξίας 630 εκατ. ευρώ και ασυρμάτους Bowman συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ.
   Σε μία άλλη αναφορά της ίδιας υπηρεσίας το υπουργείο Άμυνας δεν μπορούσε να προσδιορίσει την ύπαρξη ή την τοποθεσία του 13% των ασύρματων μέσων επικοινωνίας που διαθέτει. Όπως αναφέρει η μελέτη τα παραπάνω στοιχεία δεν αποδεικνύουν ότι το υλικό έχει κλαπεί ή χαθεί ή χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού, όμως όπως αναφέρει το έγγραφο είναι απαράδεκτο για το υπουργείο να μην γνωρίζει που βρίσκεται στρατιωτικό υλικό αυτής της αξίας.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.