Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κρίμα ! Έπρεπεν τοις βαρβάροις ο Νόμος του Λύντς ...

   Παρ’ ολίγο ελληνογερμανικός «πόλεμος» το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες όταν άνδρες του ΣΔΟΕ έκαναν εφόδους στους καταστηματάρχες του νησιού με τη συνοδεία… συνεργείου γερμανικής τηλεόρασης. Επιχειρηματίες και πολίτες λίγο έλειψε να λιντσάρουν τους Γερμανούς οπερατέρ και δημοσιογράφους αφού κάποιος απίστευτος νους είχε την ιδέα να δώσει άδεια σε ένα κανάλι ξένης χώρας να παίρνει πλάνα από εφόδους εφοριακών. Το παρασκήνιο είναι πολύ αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει τι πράγματι συνέβη.
    Οι καταστηματάρχες πάντως βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να γίνουν… πρωταγωνιστές σε σήριαλ. Αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος από τον ΣΔΟΕ, ίσως και από το οικονομικό επιτελείο, έδωσαν άδεια για να γίνουν ελεύθερα οι λήψεις εικόνων από τις εφόδους.
    Ποιος είδε του Σπετσιώτες και δεν τους φοβήθηκε, όμως, διότι κανείς δεν τους ρώτησε αν ήθελαν να καταγράφονται οι έλεγχοι στα μαγαζιά τους και να παιχτεί το ρεπορτάζ στη Γερμανία. Φαίνεται ότι κάποιος φωστήρας νόμιζε ότι αν έδινε την άδεια θα παιζόταν στη Γερμανία ένα ντοκιμαντέρ που θα βοηθούσε στο να αλλάξουν γνώμη οι Γερμανοί πολίτες για την Ελλάδα. Ήθελαν προφανώς να δείξουν ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι γίνονται έλεγχοι και προσπάθειες για να μειωθεί η φοροδιαφυγή.  
   Αν αληθεύει ότι στήθηκε όλο αυτό το σόου εν γνώσει του οικονομικού επιτελείου τότε οι άνθρωποι είναι για πολλές σφαλιάρες.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.