Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Με το ... συμπάθειο, ... πόσο μεγάλο θα ήταν ; ... Με τόσα ... δισ και τρισ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εν όψει, το πρόβλημά σας ήταν το ... ρίσκο ; ... Άντε, να κοροϊδεύσης κάναν ... κοζάκο ! Αντελήφθης, ηλίθιε Στόρτσακ ; ...

 

«Το ρίσκο θα ήταν μεγάλο»

Η Ρωσία δεν έχει σχέδιο 

για απευθείας δάνειο στήριξης στην Κύπρο,

 λέει η Μόσχα

   Η Μόσχα δεν σχεδιάζει να δώσει απευθείας δάνειο στήριξης στη Λευκωσία, καθώς μία τέτοια διμερής συμφωνία θα ενείχε «μεγάλο ρίσκο», όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ. Η Ρωσία δεν αποκλείει πάντως να λάβει μέρος σε ομάδα δανειστών για κυπριακή στήριξη, ομάδα που η Μόσχα θεωρεί ότι θα σχηματιζόταν στο πλαίσιο των μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ρώσος αξιωματούχος.
    Σε συνέντευξή του που μεταδίδει το Bloomberg, ο Στόρτσακ ανέφερε πως το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών «δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια ή οδηγίες» για χορήγηση διμερούς δανείου στην Κύπρο. «Όποιος εμφανιζόταν σε μεμονωμένη βάση για να χρηματοδοτήσει την Κύπρο ή να στηρίξει την τραπεζική της ανακεφαλαιοποίηση θα έπαιρνε μεγάλο ρίσκο» εξήγησε.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες πως η Μόσχα θα μπορούσε να πάρει μέρος σε ένα διεθνές πακέτο στήριξης της Κύπρου, αφού η Ευρωζώνη καταλήξει στην στάση που θα κρατήσει απέναντι στη Λευκωσία.
    «Αν και δεν αποκλείουμε συμμετοχή μας, όπως είπε και ο πρόεδρος, δεν θα είμαστε κύριοι πιστωτές» ανέφερε σχετικά ο Στόρτσακ. Εάν σχηματιζόταν μία ομάδα πιστωτών για την στήριξη της Κύπρου, αυτή θα βασιζόταν στη συμμετοχή της Λευκωσίας στην ΕΕ, εξήγησε.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.