Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ώστε, ώ βλαδιμηράκο, ... μαχητές ... εβομβάρδισεν το ...ΣΚΟΥΠΙΔΟ-κρατίδιον της ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-φυλής εσού ... ΕΓΩ, σε προειδοποίησα ! Μαλάκα !

Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε  

μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας

   Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τουλάχιστον δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης Παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο ενός Ισραηλινού εργάτη από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή στα σύνορα με το θύλακα. Πληροφορίες για θύματα από τους βομβαρδισμούς δεν υπάρχουν.

   Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να μην αφήσει τη δολοφονία του Ισραηλινού χωρίς απάντηση. «Η πολιτική μας μέχρι τώρα έγκειτο στο να ματαιώνουμε τα σχέδια του εχθρού και να αντιδρούμε έντονα σε κάθε πρόκληση. Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί», - δήλωσε ο ίδιος.
   Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_12_24/256907684/
   Η Φωνή της Ρωσίας
 *****************************************************************************

Έξαρση βίας στη μεθόριο

Τρίχρονη Παλαιστίνια σκοτώθηκε σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Δύο Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους ένα κορίτσι τριών ετών- σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εννέα τραυματίστηκαν σε σειρά αεροπορικών επιδρομών΄ν που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για το θάνατο Ισραηλινού εργάτη από πυρά Παλαιστίνιου ελεύθερου σκοπευτή.

Πρόκειται για τη χειρότερη έξαρση βίας εδώ και μήνες στη μεθόριο, γεννώντας φόβους για την τύχη της εκεχειρίας που ισχύει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για περισσότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, στις επιδρομές σκοτώθηκε ένα τρίχρονο κορίτσι και τραυματίστηκαν τρεις συγγενείς της, οι δύο ανήλικοι.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Γάζα. Συνολικά οι τραυματίες είναι εννέα, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά πληροφορίες, ισραηλινά βλήματα όλμου έπληξαν την ανατολική πλευρά του προσφυγικού καταυλισμού Μαγκάζι στο κέντρο της Γάζας, αναφέρει το BBC.

Υπήρξαν επίσης πληροφορίες ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν βάση εκπαίδευσης της Χαμάς στη νότια Γάζα, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα.

Οι επιδρομές σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά το θάνατο Ισραηλινού αμάχου, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στο φράκτη ασφαλείας στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε από το στρατό στο νοσοκομείο Σορόκα της Μπιρσίμπα, στο νότιο Ισραήλ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό συμβάν και δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο» δήλωσε ο Νετανιάχου όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ισραηλινού στα σύνορα.

«Η πολιτική μας μέχρι σήμερα είναι να δρούμε προληπτικά και να απαντούμε δυναμικά και αυτό θα κάνουμε και αυτή τη φορά» είπε από την πόλη Σντερότ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρισκόταν για επίσκεψη.

Μετά το θάνατο του Ισραηλινού η Χαμάς εκκένωσε τα γραφεία της και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης που διαθέτει, ενώ το Ισραήλ προειδοποίησε τους αγρότες να μην πλησιάζουν στα σύνορα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιματηρά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας.

Το βράδυ της Δευτέρας ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από ισραηλινά πυρά, ενώ την Παρασκευή ένας άλλος σκοτώθηκε και το Σάββατο ένας τρίτος τραυματίστηκε.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γάζα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε την Παρασκευή μάζευε οικοδομικά υλικά κοντά στα σύνορα.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστινίων μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στα σύνορα, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων ότι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο φράχτη ασφαλείας.
   Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.