Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΓΕ ! Προς τον Αρχιεπίσκοπον Κύπρου ! Διότι ο εν Αθήναις ομόλογός του, πρώην γαμικο-κλέφτης και νυν ... πα.θο.κ.ο-αρβανίτης, μετά σημαντικωτέρων θεμάτων ασχολείται ... ΣΚΟΥΠΙΔΙ !

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου 
για διωγμούς Χριστιανών 
στην Συρία
Κραυγή διαμαρτυρίας και πόνου για τον «απαράδεκτο και βδελυκτό» διωγμό των Χριστιανών τής Συρίας, εγείρει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.!
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ απευθύνει θερμή έκκληση προς τις κυβερνήσεις των χριστιανικών λαών της Ευρώπης, τους κατέχοντες τα ανώτατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε.
 
καθώς και τους ηγέτες της Αμερικής να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στο χριστιανικό λαό της Συρίας, απέναντι στον άμαχο πληθυσμό και απέναντι στα μικρά παιδιά, που ο εμφύλιος τα έχει καταδικάσει στον δια της πείνας θάνατο.
 
«Τούς απευθύνω θερμότατη έκκληση να δράσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο μπορούν, ώστε να επέλθει η ειρήνη στη χώρα αυτή, να γίνουν σεβαστές οι θρησκευτικές ελευθερίες του λαού και τα ανθρώπινα δικαιώματά του», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του.
 
Τους καλεί ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως «όταν μία Εστία τού χριστιανικού πολιτισμού σβήνει, τότε σβήνει μια ακένωτη πηγή πνευματικού φωτός και τροφοδοσίας τής οικουμένης».
 
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει πως αν σήμερα σβήσει η χριστιανική εστία στη Συρία, αύριο στην Κύπρο και μεθαύριο στην Ελλάδα, τότε το πνευματικό σκότος θα βασιλεύσει και στην Ευρώπη και στην οικουμένη ολόκληρη.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σύλληψη δώδεκα ορθόδοξων μοναχών από μοναστήρι στη Συρία, στο οποίο φιλοξενούντα και ορφανά παιδιά.
 
Παράλληλα καταδικάζει την «ποντιοπιλατική στάση των ισχυρών τής Γης», όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.
 
«Παραμένουν - δυστυχώς - απλοί θεατές των όσων συμβαίνουν στη γειτονική μας Συρία. Όπως φυσικά παρέμειναν απλοί θεατές και το 1974, και εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα και στο δράμα τής δικής μας Πατρίδας.
 
Ο όρος «ΑΙΔΩΣ» είναι πολύ ήπιος για να εξωτερικεύσει την οδύνη, που νοιώθουμε για τη δική τους ανεπίτρεπτη απάθεια», αναφέρει, καταλήγοντας στη δήλωσή του.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.