Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Λοιπόν, ώ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του ... αιρετικού Μιλάνου (δεν αναφέρωμαι εις τους απλούς Ανθρώπους) ; ...

Και η Σικελία ζητά πίσω 
την ανεξαρτησία της ! (βίντεο)
 
   Μετά το δημοψήφισμα της Βενετίας που δήλωσε επιθυμία απόσχισης από την "γερμανική" Ιταλία, χιλιάδες Σικελοί ζητούν κι εκείνοι το ίδιο, ένα δημοψήφισμα-κάλεσμα για την παραμονή ή όχι του νησιού στην Ιταλία.
   Οι διαδηλωτές στο Παλέρμο κρατούσαν σημαίες της Βενετίας, της Σαρδηνίας και της Καταλονίας.
Οι Σικελοί είναι αγανακτισμένοι από τη λιτότητα και υποστηρίζουν ότι το ιταλικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ληστεύουν τη Σικελία και τους φυσικούς της πόρους για να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη τραπεζών και κερδοσκόπων.
   Η Σικελία,  ενώθηκε με την υπόλοιπη Ιταλία το 1860,μετά την εκστρατεία του Τζουζέπε Γκαριμπάλντι. Το 1866 το Παλέρμο επαναστάτησε κατά της Ιταλίας, η πόλη όμως βομβαρδίστηκε από το ιταλικό ναυτικό και οι πρωτεργάτες της επανάστασης εκτελέστηκαν, με αποτέλεσμα η Σικελία να υποταχθεί ξανά στο ιταλικό κράτος.
   Από το 1861 έως το 1871, έλαβε χώρα ένας εκτεταμένος ανταρτοπόλεμος κατά των «ενωτικών», σε όλη τη Σικελία και νότια Ιταλία. Οι ιταλικές κυβερνήσεις επέβαλαν στρατιωτικό νόμο και ο ιταλικός στρατός ρήμαξε την περιοχή, εκτέλεσε χιλιάδες κατοίκους, φυλάκισε δεκάδες χιλιάδων, κατέστρεψε χωριά και απέλασε κόσμο.
   Οι Eλληνικής καταγωγής Σικελιώτες ήταν από τους πρωτεργάτες του αγώνα για την ελεύθερη Σικελία.
   Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.