Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Έτσι, αορίστως καταγγείλας, εκάλυψες και τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της Ουκρανίας και τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του ισλάμ ! Ούτε λέξιν εκστόμισες περί των ... ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ισλαμιστών, οίτινες ... αποκεφαλίζουν Χριστιανούς εν Συρία, ως ... αμνοερίφια ... Ακόμη και ... παίδας ! Συντόμως θα ... διορισθής, υπό του καθ' ύλην αρμοδίου, ... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ... ΜΑΛΑΚΑΣ !Πάσχα στο Φανάρι
Βαρθολομαίος : Το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνονται παγκοσμίως

Κωνσταντινούπολη
Γυναικεία χορωδία από την κοινότητα των Ουκρανών της Κωνσταντινούπολης, έψαλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το Χριστός Ανέστη, μετά το πέρας της Ακολουθίας της Αγάπης στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.
Η κοινότητα αυτή των ορθοδόξων Ουκρανών ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμπαράστασή του, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα τους.
Οι Ουκρανοί ορθόδοξοι παρακολούθησαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου μαζί με χιλιάδες άλλους προσκυνητές που συνέρρευσαν στο Φανάρι από την Πόλη αλλά και από άλλα σημεία της οικουμένης.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη
Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης τόνισε ότι «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνονται παγκοσμίως, προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις.
» Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές» κατέληξε.
Το ανέσπερο Φως της Ανάστασης διαχύθηκε από το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στον Κεράτιο και νοερά διέτρεξε τους δρόμους και τα στενά της Πόλης και από εκεί σε όλη την Οικουμένη.
«Χριστός Ανέστη!» ανήγγειλε η φωνή του Οικουμενικού Πατριάρχη από την εξέδρα που ήταν τοποθετημένη στο κέντρο της Αυλής του Πατριαρχείου. Η ηχηρή απάντηση «Αληθώς Ανέστη!» ήρθε από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον πατριαρχικό ναό, την αυλή του Πατριαρχείου και τους γύρω δρόμους.
Σύντομα σχηματίσθηκε ένα φωτεινό ποτάμι από πιστούς, που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες με το αναστάσιμο φως.
Μεταξύ των πιστών ήταν ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Τσαρλς Χάντερ και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Νικόλαος Ματθιουδάκης.

   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.