Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

O Ιησούς Ανέστη ως προς τους εν λόγω Χριστιανούς !

Ανακατέλαβε την Μααλούλα ο συριακός στρατός - Πασχαλινό δώρο στην Χριστιανοσύνη
 
Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν το αρχαίο χριστιανικό χωριό της Μααλούλα στην περιφέρεια της Δαμασκού σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την κατάληψή του από ισλαμιστές αντάρτες, όπως τόνισε Σύρος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσφέροντας έτσι ένα πασχαλινό δώρο στην Χριστιανοσύνη.
 
«Ο στρατός ανακατέλαβε πλήρως τη Μααλούλ και επανέφερε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η τρομοκρατία ηττήθηκε στην Καλαμούν», ανέφερε, μιλώντας για την ευρύτερη επαρχία στην οποία βρίσκεται το χωριό.
 
Η ανακατάληψη έρχεται μετά από σειρά επιτυχιών των κυβερνητικών δυνάμεων στην στρατηγικής σημασίας επαρχία, με σημαντικότερη την κατάληψη του προπυργίου των ανταρτών, Γιαμπρούντ, νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο.
 
Ο βασικός αυτοκινητόδρομος ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με την Χομς διατρέχει την επαρχία Καλαμούν, η οποία εφάπτεται με το Λίβανο. Η Μααλούλα είχε καταληφθεί από τους αντάρτες τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι 5.000 κάτοικοι του χωριού είναι από τους λίγους παγκοσμίους οι οποίοι μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα του Ιησού Χριστού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.