Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Καλώς έπραξεν η Υπερδνειστερία ! ΕΥΓΕ !

Επίσημο αίτημα για ένωση με τη Ρωσία κατέθεσε η Υπερδνειστερία

   Επίσημο αίτημα στη Μόσχα να προχωρήσει στην ένταξη της Υπερδνειστερίας στην Ρωσική Ομοσπονδία κατέθεσαν αξιωματούχοι της αυτόνομης αυτής επαρχίας της Μολδαβίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της χερσονήσου της Κριμαίας, οι κάτοικοι της οποίας ψήφισαν την ένωσή της με τη Ρωσία.
Στο αίτημα τους προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλούνται δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής ψήφισαν υπέρ της απόσχισης από την Μολδαβία όπου και ανήκει.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Υπερδνειστερίας δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία των Μολδαβών εντός των συνόρων της περιοχής της.
Σε περίπτωση που το αίτημα ικανοποιηθεί θα αποτελέσει την υλοποίηση των φόβων των χωρών της Δύσης και του ΝΑΤΟ ότι εφόσον επαναληφθεί στην Υπερδνειστερία ένα σενάριο τύπου Κριμαίας, τότε ο Πούτιν ουσιαστικά θα αποκόψει την Ανατολική Ουκρανία από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στίγμα των προθέσεων είχε δώσει με δηλώσεις της, τον Μάρτιο, η υπουργός Εξωτερικών Nina Shtanski, η οποία είχε σημειώσει ότι «ο ρωσικός κόσμος ενώνεται. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση των λαών για ενότητα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.