Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τα ... λυσσασμένα εβραϊκά σκυλιά, οι αρχαίοι ... κολυβισταί, δυσκολεύωνται πλέον εις την αρπαγήν και ληστείαν ! Όμως, αργώς και ως προς την ... "δικαιοσύνην" και ως προς τους Ανθρώπους ...

Δανειολήπτης νίκησε τράπεζα

   Να κι ένα ευχάριστο νέο, όπου ένας δανειολήπτης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την τράπεζα, η οποία πλέον του οφείλει 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επειδή παρέδωσε τα δεδομένα του σε εισπρακτική εταιρεία, χωρίς την έγκριση του.
   Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε το δανειολήπτη, καθώς θεώρησε ότι όντως προσβάλλεται η προσωπικότητα του οφειλέτη, όταν οι τράπεζες παραδίδουν χωρίς δισταγμό τα στοιχεία του σε εταιρείες ρύθμισης οφειλών, χωρίς τη γραπτή άδεια του οφειλέτη.
  Οι καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση, καθώς ενδεχομένως να σταματήσει η κατάσταση που έχει παγιωθεί πια, όπου οι εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούν κατ’ εξακολούθηση τους οφειλέτες των τραπεζών.
   Όπως αναφέρει στον Αγγελιοφόρο ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν τηλέφωνο τον οφειλέτη πάνω από μια φορά την ημέρα, ούτε και να τον ενοχλούν στον χώρο εργασίας του.
   Το ωράριο επικοινωνίας είναι 9 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ, ενώ σε περίπτωση που εκφράσει ενόχληση ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν.
   daneiakartes.zedo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.