Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο σκατο-εβραίος δανιήλ ομιλεί περί Ελληνικού Στρατού, αλλά προφανώς ομιλεί περί της Πολιτικής και στρατιωτικής ... ηγεσίας, ηγεσίας αποτελουμένης εκ ... φράγκων, ... σκατο-εβραίων και κρυπτο-βουλγάρων ... χαρμπαλίεφ ...

Εν λευκώ άδεια στα αμερικανικά αεροσκάφη από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου – 56.000 διελεύσεις σε δύο χρόνια!

WIKILEAKS: «Ο Ελληνικός Στρατός είναι ο πιο φιλο-αμερικανικός θεσμός στην Ελλάδα».

Ερευνα – Επιμέλεια: Αγγελος Πετροπουλος – Μαριαννα Κακαουνακη – Ελενη Βαρβιτσιωτη
   Ακρως απαραίτητη θεωρούν την ελληνική συμβολή τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, ενώ οι περισσότερες ενέργειές τους ακόμη και στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών ζητημάτων είναι ιδωμένες υπό το ανάλογο πρίσμα, όπως αποκαλύπτει σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ήδη από το 2005 έως και το 2010.
   «Αν οι Ελληνες θέλουν να τους βλέπουμε σαν σοβαρούς συμμάχους και εταίρους» σημειώνει σε τηλεγράφημά του ο Αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις, αναφερόμενος σε αμερικανικά αιτήματα για ελληνική συμβολή στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και επιχειρήσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, «τότε θα πρέπει να φέρουν κάτι σημαντικό στο τραπέζι σε αυτά τα ζητήματα».
   Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα θεωρεί ακόμη πιο σημαντική όμως την «εν λευκώ άδεια που παραχωρήθηκε στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 για πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο». Οπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα μόνο τη διετία 2007-08 ο αριθμός των αμερικανικών υπερπτήσεων έφτασε τις 28 χιλιάδες διελεύσεις τον χρόνο. Οπως σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα, το 2007 η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε σημαντική ποσότητα πυρομαχικών στον Λίβανο που η αξία της έφτανε τα 1,2 εκατ. δολάρια, ενώ είχε προηγηθεί αποστολή δύο πλοίων για τις εκεί επιχειρήσεις της δύναμης του ΟΗΕ.
   Παρ’ όλα αυτά ο Αμερικανός πρέσβης Σπέκχαρντ θεωρεί ότι η Ελλάδα «δεν προσφέρει τα μέγιστα στο Αφγανιστάν». Οπως συμπληρώνει στο σημείωμά του «με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο πρέπει να ενθαρρύνουμε τους Ελληνες να προσφέρουν περισσότερα». Οι Αμερικανοί διπλωμάτες βλέπουν ως κλειδί που θα ξεκλειδώσει την ελληνική διστακτικότητα όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία τόσο των δύο χωρών όσο και αυτή Ελλάδας-ΝΑΤΟ, τις προσωπικές σχέσεις με τους Ελληνες πολιτικούς. «Το να κάνεις τους Ελληνες να πουν το ναι», γράφει ο Αμερικανός πρέσβης, «σε γενικές γραμμές απαιτεί ένα καλό γενικό επιχείρημα συνοδευόμενο με κολακείες». Τέλος, ο Σπέκχαρντ διατρανώνει στο ίδιο τηλεγράφημα την πεποίθησή του ότι «ο Ελληνικός Στρατός είναι ο πιο φιλο-αμερικανικός θεσμός στην Ελλάδα».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.