Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ένα αληθινό Ινδικό παραμύθι !

   Θρησκεία: Ινδουισμός 82,6%, Μουσουλμάνοι 11,3%, Χριστιανοί 2,4%, Βουδιστές 0,7%
   Οι Ινδουιστές είναι οργανωμένοι σε κάστες ή κοινωνικές τάξεις. Οι γάμοι ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές κάστες είναι αδύνατοι.
Μια φορά κι έναν καιρό στην επαρχία Bakeswar της Καλκούτας των Ινδιών δύο Ιεραπόστολοι ο π. Ιγνάτιος και η αδελφή Νεκταρία μετά από υπεράνθρωπες και ηρωικές προσπάθειες ίδρυσαν το έτος 1999 ένα παλάτι που το ονόμασαν «Ορφανοτροφείο Ορθόδοξης Ιεραποστολής«.
Σήμερα «από αγάπη» στεγάζει και αγκαλιάζει 90 ορφανά κορίτσια που προέρχονται από τις φτωχότερες από των φτωχών οικογενειών της περιοχής.
   Οι δρόμοι της πόλης Καλκούτα των 15.000.000 κατοίκων κατακλύζονται από τους άστεγους και μεταβάλλονται σε κατοικίες των οικογενειών τους !
  
   Συχνά μπροστά απ' αυτούς τους «δρόμους της ανθρώπινης εξαθλίωσης» περνάει η άρχουσα τάξη με λιμουζίνες η οποία επιμένει να αδιαφορεί και αρνείται να κοιτάξει προς τα έξω τους «δρόμους της ντροπής» κλείνοντας τις κουρτίνες από τα παράθυρα της λιμουζίνας.
   Είναι πιο απλοί και πιο ταπεινοί από εμάς γιατί χαίρονται όταν καταδεχθούμε να τους χαρίσουμε το χαμόγελό μας και ζουν με τα ψίχουλα των άλλων. Ανήκουν στην τελευταία καταχωρημένη τάξη της κοινωνίας και λέγονται «ανέγγιχτοι». Είναι η περιθωριοποιημένη κάστα και δεν επιτρέπεται να τους πλησιάζουν οι υπόλοιποι.


  (ΟΑΡΧΑΙΟΣ : Οι εν λόγω τρεις Άνθρωποι θα διέλθουν τον βίον των επί του μικρού τούτου τμήματος της ... οδού. Η σκυλο-πουτάνα ... εκάτη, όμως, είπεν προς εμέ, διαμαρτυρομένη, ... "ενώ εμείς διοικούμε καλά την Ανθρωπότητα, ως ... καλοί ηγέται της, εσύ σκέπτεσαι, να μας κλείσης εις την Φυλακήν" ! Τι να απαντήσης, όμως, εις έν ... ερπετόν  ;)


    Στην Καλκούτα η Ορθόδοξη Ιεραποστολή διέθετε συσσίτιο καθημερινά για 25.000 άπορους.
      Σήμερα το τραπέζι το ημερήσιο, που παρέχει στους άπορους, έχει ελαττωθεί δραματικά. Φτάνει μόλις για ενενήντα έσχατους άπορους.
   Ας μην ξεχνάμε πως ο ρόλος της Ελλάδας μέσα στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας ήταν να πρεσβεύει πνευματικά ιδεώδη, ανθρώπινες αξίες, πολιτισμό. Πάνω σ” αυτό το θέμα ο συγγραφέας Umberto Eco έκανε την εξής αναφορά :
Η Ελλάδα για την Ανθρωπότητα υπήρξε και υπάρχει η μάνα που γεννάει και δίνει αγαθά άπλετα στα παιδιά της γης.
Κατερίνα Αλεξάνδρου
   (Το πλήρες κείμενο δημοσιεύεται εις το Ιστολόγιον της Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.