Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Ο ... ελέφας εργάζεται χάριν του ... γαϊδάρου ...


Ε.ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ
"H nsa κατασκοπεύει 
για λογαριασμό του ισραήλ"

   Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times της Νέας Υόρκης, τα έγγραφα του Snowden αναφέρουν ότι η NSA πραγματοποιούσε κατασκοπεία υπέρ «των ισραηλινών στρατιωτικών στόχων ύψιστης προτεραιότητας», με την χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραυλικά συστήματα «Black Sparrow».
   Βάση των εγγράφων που προσκόμισε το πρώην στέλεχος της NSA Edward Snowden, «η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας συνεργάζεται στενά με το αντίστοιχο τμήμα «Sigint »( intelligence information gathered from communications intelligence or electronics intelligence) των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών».
   Οι αμερικανοί προμήθευαν τους ισραηλινούς με όλο το «απαραίτητο υλικό υποκλοπών» που πραγματοποιούσαν και αφορούσε στόχους υψίστης σημασίας για το Ισραήλ .
   Στο υλικό που αποκαλύπτεται αναφέρεται ότι η NSA αξιοποιούσε και τηλεφωνικές συνομιλίες κυβερνήσεων πολλών ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, καθώς και απλών πολιτών .
   Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ , Τζον Κέρι την 1 Νοεμβρίου είχε δηλώσει για πρώτη φορά δημόσια «το παράνομο των ενεργειών ορισμένων υπαλλήλων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ» .
   «Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το πρόγραμμα επιτήρησης «Rosbalta» έχει πάει πολύ μακριά», είπε ο ίδιος.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.