Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εσύ, ρέ ... ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΘΗΚΟ-πρόεδρα, τι ζήτησες (σιγά να μην ζήτησες) και τι έλαβες (το τρίτο το μακρύτερο), προκειμένου να δώσης ΟΛΑ Ο,ΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ στα αλβανικά ζώα ; ... ΣΚΟΥΠΙΔΙ ! {Και τι ενώνει το ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟΝ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τά αλβανικά ζώα ; ... Σταθερό στοιχείο ... φιλίας και ... συνεργασίας η μειονότης των Ελλήνων ; ... Αρκεί, να μην ομιλούν την Γλώσσαν των Ελλήνων, διότι ... αλλιώς ... σφάζωνται, ως ... κοτόπουλα ... Επισήμως ... συμφωνείτε όλοι, ότι τα δικαιώματα της μειονότητος των Ελλήνων, θα γίνωνται ... σεβαστά ! Αλλά ανεπισήμως τα αλβανικά ζώα ... γαμούν τις συμφωνίες και εσύ, ως ... τουρκο-αλβανο-εβραϊκό ζώο που είσαι, ... χαίρεσαι και απολαμβάνεις (σιωπηλώς) την ... σφαγήν των Ελλήνων ...} ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΥΤΑΝΟ-γέννημα !

Συνάντηση με τον αλβανό πρόεδρο

Παπούλιας : Η Ελλάδα θα προωθήσει ενεργά την ενταξιακή πορεία της αλβανίας


   Για «νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του, στα Τίρανα, με τον αλβανό ομόλογό του Μπουγιάρ Νισάνι, κατά την οποία συζήτησαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων.
   «Να βασίσουμε τις σχέσεις μας στα στοιχεία που μας ενώνουν» τόνισε ο κ. Παπούλιας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Νισάνι, τον οποίο κι ευχαρίστησε για την «ένθερμη υποδοχή».
   Υπογράμμισε δε, πως «η Ελληνική εθνική μειονότητα αποτελεί σταθερό στοιχείο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας». Οι Έλληνες της Αλβανίας, συνέχισε ο κ. Παπούλιας, «είναι από τα πιο δυναμικά τμήματα της αλβανικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, τα δικαιώματα των οποίων όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά».
   Στη συνάντηση των δύο προέδρων συζητήθηκε και η διμερής συνεργασία σε ενεργειακά ζητήματα. «Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την Ελληνο-αλβανική ενεργειακή συνεργασία, που συνιστά σημαντική πτυχή των διμερών μας σχέσεων. Ο διαδριατικος αγωγός φυσικού αερίου, η επιλογή του οποίου αποτελεί νέο πεδίο συνεργασίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ενεργειακό χαρτί της περιοχής» τόνισε ο κ. Παπούλιας.
   «Διαβεβαίωσα τον κ. Νισάνι, ότι κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, η Ελλάδα θα προωθήσει ενεργά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, όπως και στο παρελθόν» πρόσθεσε.
   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλβανίας, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος, όπως τόνισε, έχει προσφέρει προσωπικά ως «μεγάλος φίλος των Αλβανών», ζήτησε από τον κ. Παπούλια να συμβάλει ώστε «το ελληνικό κοινοβούλιο να ακυρώσει το νόμο που εμπόλεμου που είναι ακόμη σε ισχύ και που κρατάει υπό συντηρητική κατάσχεση τις περιουσίες των αλβανών πολιτών στην Ελλάδα, καθώς και να αναιρέσει όλους τους νόμους που απορρέουν από αυτόν και που είναι σε αντίθεση με το άρθρο 15 του συμφώνου φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».
   Ο κ. Νισάνι εξέφρασε την ανησυχία του «για το ακόμη άλυτο πρόβλημα των τοπωνυμίων», ενώ αναφορικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό παραμένει προς επίλυση. «Είμαστε έτοιμοι για την εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του εσωτερικού δικαίου της κάθε χώρας» τόνισε ο αλβανός πρόεδρος.
   «Η συνάντηση αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με της πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή. Η Αλβανία παραμένει της άποψης ότι η ελληνική κυβέρνηση, με πολιτική βούληση και προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, θα αξιολογήσει θετικά την αναγνώριση του Κοσόβου» κατέληξε ο πρόεδρος της Αλβανίας.
   (Το πλήρες κείμενον δημοσιεύεται εις το κάτωθι Ιστολόγιον)
   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.