Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

... 700 εκ. ευρώ εις την ζωο-αλβανίαν, ότε η νεολαία της Ελλάδος ... άεργος εστί ! ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...

Μείωση του ύψους των εμβασμάτων προς την Αλβανία από τους μετανάστες στην Ελλάδα
   Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί στην Αλβανία η μείωση των μεταναστευτικών εμβασμάτων από την Ελλάδα το 2010
   Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, το 2010, τα εμβάσματα συρρικνώθηκαν στα 696 εκατ. ευρώ αριθμός που αντιπροσωπεύει μία μείωση 11% σε σχέση με το 2009. Η μείωση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αλβανική οικονομία διότι τα εμβάσματα αυτά τροφοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας.
   Επισημαίνεται πάντως ότι το ποσό αυτό δεν αντιπροσωπεύει το συνολικό ποσό που μεταφέρεται από την Ελλάδα στην Αλβανία το οποίο είναι σαφώς μεγαλύτερο. Είναι κοινό μυστικό ότι μεγάλα ποσά μεταφέρονται στην γειτονική χώρα από τα λεωφορεία ή ταξί που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Αλβανία.
   Πάντως για την ιστορία το 2008 τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών αντιπροσώπευαν το 9% του ΑΕΠ της αλβανικής οικονομίας. Παρόλα αυτά και με δεδομένης της διασύνδεσης της αλβανικής οικονομίας με την ελληνική, η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται τους εθνικιστικούς αλυτρωτικούς και προβοκατόρικους κύκλους των Τσάμηδων και να δημιουργεί προβλήματα στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα.
   Σε ορισμένα κράτη από ότι φαίνεται το μέγεθος και ο δυναμισμός της χώρας δεν επηρεάζει την εξωτερική τους πολιτική, εκτός αν οι ηγεσίες τους έχουν φοβικά σύνδρομα. 
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

1 σχόλιο:

  1. Χαχα!!! Ουδεν κακον αμιγες καλου... Ήξεραν οι αρχαίοι ημων τί έλεγαν!

    (Αλλα χρειαζόταν η χούντα του ΔΝΤ, για να μειωθει σημαντικα η εισροη ελληνικων χρημάτων στην Αλβανία; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.