Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Και εχρειάζωντο οι Κυβερνώντες εκείσε διαβεβαιώσεις ... εταιρειών ; Ο προειδοποιήσας επιστήμων ήτο ... τρελλός ή κοπρίτης ; Και η ... Χιροσίμα ; Το Ναγκασάκι ; ...

Ο πυρηνικός εφιάλτης επανέρχεται δριμύτερος

    Πολύ δύσκολη εξελίσσεται η κατάσταση στην Φουκουσίμα. Πριν λίγο, υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, αναγκάζοντας το προσωπικό να διακόψει αμέσως τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και να απομακρυνθεί από τις εγκαταστάσεις, μετέδωσαν το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.
   Η Tokyo Electric Power, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε ότι ραδιενέργεια 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο μετρήθηκε σε νερό από τον αντιδραστήρα 2.
   Εκπρόσωπος της TEPCO είπε ότι οι εργάτες εγκατέλειψαν την πυρηνική μονάδα προκειμένου να αποφύγουν την έκθεσή τους σε υψηλές δόσεις ραδιενέργειας.
   Παράλληλα σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά «αγνοήθηκε».
   Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η Tokyo Electric Power Co., η οποία λειτουργεί το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή/και τσουνάμι.
   «Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψη σου αστάθμητους παράγοντες», δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.
   Ο Οκαμούρα είχε κάνει την προειδοποίηση στην εταιρία το 2009 μετά από μια μελέτη που διεξήγαγε από το 2004 σχετικά με ένα μεγάλο τσουνάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή 1.000 ανθρώπων το έτος 869, μετά από ένα σεισμό 8,3 βαθμών. Στην έρευνά του ανακάλυψε ότι το τσουνάμι είχε πλήξει μεγάλες εκτάσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, ανέφερε το Κιόντο.
   Η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου ήταν "πέραν κάθε πρόβλεψης".
   (Περισσώτερα εις το κείμενον της Πηγής)
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.