Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

H ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ... "Δικαιοσύνη" της ... πλάκας ...


   Ως εμφαίνεται εκ της δημοσιευομένης ως άνω Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως, ... ηυξήθησαν τα ποσά, τα οποία καταβάλλωνται υπό των Πολιτών εις διαφόρους Δικαστικάς Πράξεις !
   Η Απόφασις ταύτη των Υπουργών συνιστά αφ' εαυτής θρασυτάτην πρόκλησιν εναντίον του Λαού, εν καιρώ ... πτωχεύσεως ...  
   Ειδικώτερον (και δειγματοληπτικώς) :
1) Τα δικαστικά έξοδα, τα οποία επιβάλλωνται εις τους Πολίτας, οι οποίοι καταδικάζωνται εις το Μονομελές Πλημμελειοδικείον ηυξήθησαν ... 100 %, ήτοι εκ των 40 ευρώ εις 80 ευρώ !!! Αναλογίσου, ώ Αναγνώστα, ότι επειδή πρόκειται συνήθως περί ασημάντων πλημμελημάτων, εις εκάστην συνεδρίασιν του εν λόγω Δικαστηρίου δικάζωνται περί τας 80-120 υποθέσεις ημερησίως. Συνεπώς, εάν αι καταδίκαι ανέρχωνατι εις π.χ. 60, τότε το Δικαστήριον προσέφερεν εις το ταμείον του Κράτους το ποσόν των (60χ80=) 4.800 ευρώ !!! Εντός μίας ημέρας είς Δικαστής εκαζάντισεν, χάριν του Δημοσίου, το ... ήμισυ του μηνιαίου μισθού του ! Ήτοι, εάν το δικαστήριον συνεδριάσει 20 φοράς μηνιαίως, τότε το μηνιαίως προσφερόμενον εις το Δημόσιον Ταμείον ποσόν ανέρχεται εις (20χ4.800=) ... 96.000 ευρώ !!! Οι μηνιαίοι μισθοί Δικαστού-Εισαγγελέως-Γραμματέως ανέρχωνται εις 6.000 ευρώ και συνεπώς το Δημόσιον ... εκέρδισεν εκ της ... πωλήσεως υπηρεσιών Δικαιοσύνης το ποσόν των ... 90.000/ανά μήναν και 1.080.000 ευρώ ετησίως ... Άει σιχτίρ ορντάν, κοπουκλεμέδαι σκουπιδο-υπουργοί ...
2) Το θράσος και η προκλητικότης των σκουπιδο-υπουργών διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται εις την περίπτωσιν υποβολής Μηνύσεως.
   'Οσοι Πολίται υπέβαλαν Μήνυσιν, γνωρίζουν, ότι μετά της Μηνύσεως αγοράζωνται και καταβάλλωνται και δύο Παράβολα των 10 ευρώ  έκαστον. Το ένα ως "έξοδα" υποβολής Μηνύσεως και το έτερον ως "τέλος" Πολιτικής Αγωγής.   
α) Δια της ως άνω Αποφάσεως των σκουπιδο-υπουργών, λοιπόν, το Παράβολον των "εξόδων" Μηνύσεως ηυξήθη ... 1.000 %, ήτοι εκ των 10 ευρώ εις ... 100 ευρώ !!! 
β) Το θρασύτερον εξ απάντων, δε, ηυξήθη και το "τέλος" Πολιτικής Αγωγής ... 500 %, ήτοι εκ 10 ευρώ εις ... 50 ευρώ !  Εν ώ χρόνω ο Πολίτης, ο παραστάς ως Πολιτική Αγωγή εις ποινικήν Δίκην, βέβαιον εστί, ότι θα καταθέση και Αγωγήν Αποζημιώσεως εις τα Αστικά Δικαστήρια μεγαλυτέρου ποσού. Συνεπώς, σκοπόν της εξωφρενικής αυξήσεως και των δύο κονδυλίων αποτελεί ... η μη προσφυγή των Πολιτών εις την Δικαιοσύνην, ελλείψει χρημάτων ...
   Ούτως θα επιτευχθή και η ... αποσυμφόρησις ... Πινακίων ...
   Έξυπνον ...
   Αλλά ... αρχηγός των εξύπνων είπον, πολλάκις, ότι ο ... σατανάς εστί ...

7 σχόλια:

  1. Βεβαίως, θα αυξηθει και η αυτοδικία. (Και θα γίνουμε ζούγκλα, τρις χειρότερη της σημερινης.)

    Οι δικαστες είναι οικονομικως ασύμφοροι: κοστίζουν πολυ γι' αυτα που παρέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως "καταφέρνεις" και οδηγείς ... αλλούθε την ανάρτησιν ...
    Οι ... σκουπιδο-υπουργοί, βρέ αθεόφοβε, αποτελούν το κύριον πρόβλημα ... και οι δικασταί το ανθυπο-τριτεύον πρόβλημα των Ελλήνων και της Ελλάδος ...
    Επέβαλον εσύ ... ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργούς και τότε θα ίδης το ποίος θα κοστίζη πόσον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράλειψις εμού : Ορθή, ορθοτάτη η επισήμανσις εσού περί αυτοδικίας !
    Κράτος ... Δικαίου ...
    Ήτοι, σκουπιδο-εβραϊκόν μπορντέλον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άχχχχ... συγνώμη, μου ξεφεύγει μερικες φορες η αλλαγη θέματος. Αθέλητη είναι.

    Έχω άχτι κυρίως τους δικαστες, διότι είναι πρώτοι και καλύτεροι, όταν ζητάνε αυξήσεις (ενω ήδη παίρνουν πολλα χρήματα, σε καιρους χαλεπους), αλλα το να καταργήσουν ***στην πράξη*** αντιλαϊκους νόμους, ούτε κάν τους πέρασε απ' το μυαλο!
    Μη χάσουνε και την καλη μεταθεσούλα! (Οι δε δικαστίνες, φοβούνται ...μη χάσουν τον μισθο, και δεν μπορουν ν' αγοράζουν μεταξωτα βρακια. Έκανα ένορκος, και ξέρω.)

    Πχ: Έφτυσες υπουργο; Αθώος ο κατηγορούμενος! Κατ' ευθείαν στο αρχείο η υπόθεση! Και να το κάνουν αυτο ΟΛΟΙ οι δικαστες, σ' όλη την Ελλάδα. Να δεις μετα, ισχύει η "ασυλία" των πολιτικων;
    Ώσπου, λοιπον, να φανει Έλλην υπουργος, ας αποδείξουν οι δικαστικοι ότι είναι Έλληνες κι αυτοι! Δεν απαλλάσσονται απ' αυτην την "υποχρέωση", επειδη μας κυβερνουν προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν εσύ έχεις άχτι προς τους και τας Δικαστάς/Εισαγγελείς, αναλογίσου, "τι" έχω εγώ ...
    Βρέ, παλιάνθρωπε !
    "Δια ποίου τρόπου" είδες το ... μεταξωτόν ; ...
    Εκτός έάν ... εδωροδοκήθης ...
    Ορθή η επισήμανσις εσού.
    Άς αποδείξουν και οι Δικαστικοί, ότι αποτελούν ... Έλληνας ...
    Εάν, όμως, από μακρού χρόνου ως δικασταί και εισαγγελείς επελέγοντο, κυρίως, κρυπτο-εβραίοι και κρυπτο-αλβανοί ; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι και αστείο, και τραγικο ταυτόχρονα. Δίκαζα ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, και ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει εξ αρχης. Το θέμα, λοιπον, δεν ήταν η ποινη, αλλα τα ελαφρυντικα και το ύψος του χρηματικου προστίμου.
    Σε διάλειμμα της δίκης, κάναμε σύσκεψη σε παρακείμενο καμαράκι, όπου υπήρχαν παλιες πολυθρόνες "βαθειες". Έ, λοιπον, κάτι λίγο ο ζεστος Σεπτέμβριος, κάτι λίγο οι κοντες φούστες των δύο παρέδρων (που θρονιάστηκαν στις πολυθρόνες), κάτι λίγο οι βαθειες πολυθρόνες, καταλαβαίνεις!

    Πάντως, δεν είχα όρεξη για βρακια, παρα το ότι οι δύο δικαστίνες δεν ήταν καθόλου άσχημες. Εκτος του γεγονότος του φόνου, μ' ενόχλησε πολυ η ελαφρότητα αυτων των ατόμων (συν η συναίσθηση ότι εισπράττουν πάρα πολλα χρήματα γι' αυτο που κάνουν), διότι είχαν μία στάση: "- Άντε, να τελειώνουμε, να φύγουμε, κι άμα θέλει ελαφρυντικα, ας πάει στους παππούδες του Εφετείου να τον δικαιώσουν!" Ποια "εμπεριστατωμένη αιτιολογία", τώρα! Πουθενα η σοβαρότητα των παλιων δικαστων. Μόνο η προεδρεύουσα ήταν σοβαρη. (Και... κάποιας ηλικίας...)

    Για να σοβαρευτει η Δικαιοσυνη, θεωρω ότι δικαστες πρέπει να γίνονται άτομα ΜΟΝΟΝ άνω των 40 ετων. Όχι κοριτσάκια 28 ετων, επειδη ..πέτυχαν στη Σχολη Δικαστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Της οποίας Εθνικής Σχολής Δικαστών η ... κατάρηγσις ... ωφέλιμος εστί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.