Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πολιτισμόν αποτελεί και το να μην ενοχλής ετέρους ... Ουχί, δε, η κατοχή πυρηνικών όπλων και πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ενεργείας ...

N.Μεντβέντεφ: "Κολοσσιαία εθνική καταστροφή η ιαπωνική πυρηνική κρίση"

    Σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία ως μία «κολοσσιαία εθνική καταστροφή», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Επίσης, φέρεται να εξέφρασε έντονες ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η πυρηνική αυτή καταστροφή και σε άλλες χώρες.
   Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε πριν από λίγο ότι εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης - που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του - δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως υπάρχουν σκέψεις για προσωρινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο για μία εβδομάδα.
   Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.
Η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times δημοσίευσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και δυναμικό γράφημα, στο οποίο απεικονίζεται το ταξίδι του ραδιενεργού νέφους, όπως αυτό ξεκίνησε από την Ιαπωνία μετά τον καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και τις εκρήξεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα.
   Το γράφημα ( http://www.nytimes.com/interactive/2011/03/16/science/plume-graphic.html?ref=science, όπου μπορείτε να πατήσετε στα πάνω αριστερά της εικόνας play και pause ) απεικονίζει την πορεία του νέφους από το Σάββατο 12 Μαρτίου μέχρι και το σημείο όπου προβλέπεται να έχει φθάσει μέχρι αύριο, 18 Μαρτίου.
   Συγκεκριμένα, από το γράφημα βλέπουμε πως το νέφος διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και φτάνει στις δυτικές ακτές της Βόρειας Αμερικής, όπου φτάνει κυρίως μέχρι τις πολιτείες της California και του Oregon, ενώ εισχωρεί με ακόμη μία λεπτότερη στρώση στην κεντροδυτική αμερικανική ενδοχώρα.
   (Περισσώτερα εις το κείεμνον της Πηγής)
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.