Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"Δεν πάει στα βουνά", αλλά ... κυβερνάει τον ... ντουνιά ...

 

Υπερορθόδοξοι Εβραίοι : Η τρέλα δεν πάει στα βουνά …

 
   Πως αλλιώς πέραν του τίτλου που δώσαμε στην είδηση μπορεί κανείς να περιγράψει αυτό που θα ακολουθήσει! Δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού… έναν σκύλο! Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για πραγματικότητα που αποκαλύπτει την άλλη πλευρά του νομίσματος του παλαιστινιακού προβλήματος. Διότι αν κατηγορεί κανείς τους εξτρεμιστές Παλαιστίνιους οι οποίοι δε διστάζουν να σκοτώσουν άοπλους πολίτες, ακόμη και μικρά παιδιά, πώς να μην σκεφτείς ότι και από την άλλη πλευρά υπάρχουν εξίσου μη ορθολογικοί δρώντες, οι οποίοι καθιστούν την εξεύρεση λύσης εξαιρετικά δυσχερή.
    Το ότι η είδηση προέρχεται από ισραηλινή πηγή, αποδεικνύει ότι στο Ισραήλ είναι γνώστες του προβλήματος…Το δικαστήριο καταδίκασε τον σκύλο διότι… υποπτεύθηκε ότι πρόκειται για τη μετενσάρκωση ενός «λαϊκού» δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 χρόνια προσέβαλε το δικαστήριο και τους δικαστές του! Το άμοιρο το σκυλάκι (για την ακρίβεια… σκύλαρος ήταν που τρομοκράτησε τους παρισταμένους) μπήκε στο «δικαστήριο χρηματικών υποθέσεων» στη συνοικία Μέα Σεαρίμ και δεν έβγαινε με τίποτε, ότι και να προσπαθούσαν οι υπεύθυνοι.
    Τότε πετάχτηκε ένας από τους δικαστές και ανακάλεσε στη μνήμη του… την κατάρα που εκστόμισε ο «λαϊκός» δικηγόρος! Και οποία λογικότερη εξήγηση ότι η «θεία εκδίκηση» ήταν να στείλει το πνεύμα του δικηγόρου στο σώμα σκύλου, αφού στον Ιουδαϊσμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σκύλος θεωρείται «ακάθαρτο» ζώο.
    Η τύχη του σκύλου είχε σφραγιστεί: Ένας δικαστής τον καταδίκασε σε θάνατο διά λιθοβολισμού από παιδιά της περιοχής! Ευτυχώς ο σκύλος κατόρθωσε και την κοπάνησε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο προφανώς έπεισε ακόμα περισσότερο τους ψυχοπαθείς για το… παρασκήνιο της υπόθεσης!
    Οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε και κατέθεσε μήνυση εναντίον του επικεφαλής δικαστή, Αβραάμ Ντοβ Λεβίν, ο οποίος διέψευσε ότι οι δικαστές ζήτησαν τον λιθοβολισμό του σκύλου, αν και το περιστατικό επιβεβαίωσε ένας από το διοικητικό προσωπικό του δικαστηρίου…
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.