Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ό,τι ειπής ... χρυσή μου, ό,τι ειπής ...


Γερμανός ΥΠΕΞ : Τα Σύνορα στα Βαλκάνια να μην τίθενται υπό αμφισβήτηση



Βελιγράδι.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Werner Hoyer, δήλωσε την Τρίτη στο Βελιγράδι, ότι τα σύνορα στα Βαλκάνια «είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν πρέπει να τα θέτει υπό αμφισβήτηση και η αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας των γειτονικών κρατών, είναι μία από τις προϋποθέσεις για την διεύρυνση της ΕΕ».
Και θα συνεχίσει:

«Oφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας των γειτονικών κρατών, όλων των γειτονικών χωρών», δήλωσε ο Hoyer στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπόζινταρ Ντιέλιτς.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Γερμανία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αλλά, τόνισε, η Σερβία πρέπει να αναπτύξει ‘καλές σχέσεις’ με τους γείτονές της.
«Προχωρούμε υπό την προϋπόθεση ότι τα σύνορα στα Βαλκάνια είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί», πρόσθεσε.
Ο Werner Hoyer εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς και την έκδοσή του στη Χάγη.
«Η Σερβία, έδωσε ένα σαφές μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαι βέβαιος ότι αυτό αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή προοπτική της, αν και γνωρίζω ότι δεν ήταν τόσο εύκολο»
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπόζινταρ Ντιέλιτς δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα  για τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου για να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας αλλά και να λάβει ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ την άνοιξη του 2012.
«Δεν προσμένουμε ανταμοιβή, γνωρίζουμε ότι πρέπει να εργαστούμε για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο και να συνεργαστούμε περαιτέρω με το δικαστήριο της Χάγης», πρόσθεσε.
--
    Πηγή: Beta
   diolkos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.