Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χάϊντε ... πάγκαλε, βούρ ...

"Στριμώχνουν" τους bloggers με άρση απορρήτου...

   Τέλος στην ανωνυμία των bloggers σε περίπτωση που κριθεί ότι διαπράττουν αδίκημα και οι δικαστικές αρχές ζητήσουν τα στοιχεία τους από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 
   Με τρίτη κατά σειρά γνωμοδότηση ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει μήνυση και αν ασκηθεί ποινική δίωξη αυτομάτως θα ζητούνται τα στοιχεία από τον πάροχο.
   Η γνωμοδότηση του  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη επισημαίνει πως ισχύουν στο ακέραιο οι προηγούμενες δύο γνωμοδοτήσεις , του Γ. Σανιδά το 2009 και του Ι. Τέντε στη συνέχεια  με τις οποίες δίνεται το δικαίωμα στις εισαγγελικές αρχές να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα και βέβαια χωρίς την άδεια των αρμοδίως αρχών (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών).
   Περισσώτερα εις το κείμενον της Πηγής
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  Αρχαίος    1) Οι παλαιοί Αναγνώσται του Ιστολογίου εμού γνωρίζετε, ότι δίς ή τρίς εδημοσίευσα, τεχνηέντως, τα στοιχεία εμού, ήτοι ονοματεπώνυμον και διεύθυνσιν. Τούτο, δε, έπραξα, ίνα μη θεωρήσουν οι κρινόμενοι και κατακρινόμενοι, ως ο πάγκαλος, ότι εκ του ασφαλούς κρίνω και επικρίνω, ήτοι κρυπτόμενος όπισθεν της ανωνυμίας και προστατευόμενος υπ' αυτής, 2) Θα συνεχίσω την κρίσιν και επίκρισιν εναντίον αφ' ενός των εχθρών των Ελλήνων ("Των Σκουπιδιών του Πλανήτου") και των υποτακτικών των (των βαρβάρων), αφ' ετέρου των Προδοτών κυβερνητών του Λαού, εις οιονδήποτε Πολιτικόν Κόμμα και εάν ανήκουν 3) ουδεμίαν αντίρρησιν προβάλλω εις διώξεις δημοσιευμάτων εκβιασμού και ετέρων αδικημάτων, μη εχόντων σχέσιν προς την κριτικήν των πράξεων και παραλείψεων της κυβερνήσεως, παρούσης και μελλοντικών, 4) ουδεμίαν ... ευφυίαν απαιτεί η ... πρόβλεψις, ότι ουδέποτε θα θιγούν τα πα.θο.κ.ικά διαδικτυακά ιστολόγια, πρακτορικά και μη ...   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.