Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

σίναι και μογγολικά ζώα θα έχετε την τύχην των ... ζώων, ήτοι την εισαγωγήν εις το ... σφαγείον !

Η Κίνα θα εκτοξεύσει τον πρώτο τουρκικής κατασκευής κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-2

   Η Κίνα τελικά θα αναλάβει την εκτόξευση του πρώτου τουρκικής κατασκευής κατασκοπευτικού δορυφόρου Göktürk-2 με αντίτιμο 20 εκατ. δολάρια. Ο δορυφόρος και τα επιμέρους υποσυστήματα του κατασκευάζονται από την κρατική εταιρεία ΤΑΙ ενώ το ηλεκτροπτικό σύστημα αγοράστηκε από την Νότιο Κορέα.
   Ο δορυφόρος θα διαθέτει σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές ευκρίνεια ενός τετραγωνικού μέτρου και θα χρησιμοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Ο δορυφόρος Göktürk-2  θα εκτοξευτεί το Δεκέμβριο του 2011 ή στις αρχές του 2012. Επιπλέον ο δορυφόρος μπορεί να αξιοποιηθεί για την επιτήρηση δασών, για την παράνομη κατασκευή οικείων, για τον προσδιορισμό γεωγραφικών ορίων, και για την άμεση εκτίμηση των αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών.
   Τέλος ένας ακόμα σκοπός του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των τουρκικών βιομηχανιών με την ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαστημικές εφαρμογές.  
   Οι τουρκικές εταιρείες και οργανισμοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανάπτυξης του δορυφόρου είναι η Turkish Aerospace Industries (TAI), η Aselsan, το TÜBİTAK και η Turksat.
   Ο επόμενος κατασκοπευτικός δορυφόρος που πρόκειται να εκτοξευτεί για το τουρκικό κράτος είναι ο Gokturk-1 ο οποίος κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Telespazio και Thales-Alenia. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος θα διαθέτει κάμερα με μεγαλύτερη ευκρίνεια κάτω του ενός μέτρου και πρόκειται να εκτοξευτεί το 2013.
   Όσον αφορά τον Göktürk-2  σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ προσπάθησε να εμποδίσει την εκτόξευση του διότι η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί μήπως οι εικόνες που θα λαμβάνει ο δορυφόρος πάνω από το Ισραήλ καταλήξουν σε αποδέκτες που δεν πρέπει.
   Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.